Financieel,  Trends,  Wonen

Zonnepanelen zonder investering

Met de steeds maar stijgende energieprijzen willen we toch allemaal het liefst een zo laag mogelijke energierekening. Een manier om dit te bereiken in door te investeren in zonnepanelen alleen is niet iedereen in de mogelijkheid om dit te kunnen betalen.

Voor deze mensen is zonnepanelen zonder investering een uitkomst.

Wanneer je kiest voor zonnepanelen zonder investering regelt de leverancier waar de zonnepanelen huurt dat deze geleverd en geplaatst worden. Je hebt er zelf geen omkijken meer naar. Nadat de zonnepanelen zijn geplaatst geniet je gelijk van de zelf opgewekte energie en zal je energierekening gelijk gaan dalen. De huur van zonnepanelen is ongeveer de helft van het bedrag wat je per maand bespaart.

Hieronder een voorbeeld hoeveel je per jaar zou kunnen besparen.

4.000 kWh stroom is ongeveer het verbruik van gemiddeld huishouden van 4 personen per jaar. Met de huidige prijzen voor energie kost je dat ongeveer €140,- per maand. Je hebt een pakket van 12 zonnepanelen nodig om zelf 4.000 kWh stroom op te wekken wat je ergens rond de €55,- per maand aan huur gaat kosten. Zo kun je dus gemiddeld €1.000,- per jaar op je energierekening besparen.