Zelf je WordPress website maken, zou je dat nu wel doen?
Natuurlijk kun je prima zelf een website bouwen. Met de huidige mogelijkheden en tools heb je tegenwoordig nauwelijks nog kennis van programmeren nodig om dat voor elkaar te krijgen. Het is alleen wel verstandig om met een aantal zaken rekening te houden voordat je zelf aan de slag gaat. Hiermee kun je jezelf namelijk heel veel tijd en moeite besparen!
Welk platform kies je?
Je kunt vandaag de dag al voor een habbekrats met een paar muisklikken een website via Wix of Strato in elkaar klikken. Dit is ongetwijfeld de goedkoopste en makkelijkste manier om een zelf website te maken. Er zijn alleen wel een flink aantal nadelen aan websites op dergelijke platformen verbonden:
- Je bent erg beperkt in de opmaak en mogelijkheden;
- Dergelijke websites zijn in veel gevallen erg traag;
- Er wordt bij dergelijke websites geen rekening met SEO gehouden.
Als je dan toch aan een website begint, kun je het maar beter meteen goed doen en voor een WordPress website kiezen.
Waarom voor WordPress kiezen?
- WordPress is gewoon gratis in gebruik, er zijn geen licentiekosten aan verbonden;
- Er zit een hele actieve community achter WordPress, zij zorgen er met regelmatige updates voor dat het platform steeds verder wordt verbeterd en goed beveiligd is tegen hackers;
- Er zijn talloze handige plug-ins die je voor WordPress kunt gebruiken, zoals bijvoorbeeld de gratis Yoast SEO plug-in;
- WordPress is ontzettend gebruiksvriendelijk, je hebt nauwelijks technische kennis nodig om hier een website mee te bouwen;
- Het is vrij eenvoudig om de website zelf te beheren.
Zelf doen of toch uitbesteden?
Nee, je hebt niet veel kennis nodig om zelf een WordPress website te bouwen. Maar als je hier geen ervaring mee hebt is de kans behoorlijk groot dat je er wekenlang mee bezig bent en dat het uiteindelijke resultaat zal tegenvallen. Aangezien jouw tijd ook geld is, kun je het bouwen van een WordPress website net zo goed uitbesteden. Het ene websitebureau is alleen het andere niet en zeker als je ook interesse in een eigen online academie hebt, dan is je keuze vrij eenvoudig.
Webjuffie biedt namelijk WordPress websites aan én je kunt er ook een online academie in LearnDash laten bouwen. Als je helemaal nergens meer naar om wilt kijken, kun je er zelfs het beheer van je WordPress website uitbesteden.
Tel daar SEO diensten, e-mailmarketing, branding en online advertising bij op en je hebt het complete pakket onder één dak. Handig toch?