Financieel

WordPress onderhoud noodzakelijk? Update je website!

Een auto heeft onderhoud nodig. Heb je een WordPress website laten maken? Een website heeft ook onderhoud nodig, net als een auto.

Omdat zowel het CMS systeem van WordPress is doorlopend in ontwikkeling is en er komen nieuwe features beschikbaar voor bijvoorbeeld de Gutenberg editor en ook de plugins die je geïnstalleerd hebt ontwikkelen mee met WordPress en zullen zelf ook uitbreidingen uitbrengen is het noodzakelijk om WordPress onderhoud uit te voeren op een periodieke basis.

WordPress onderhoud zelf doen?

Kun je het onderhoud aan je website niet zelf? Het is toch alleen een kwestie van op de update knop drukken als er updates klaarstaan voor je thema, WordPress of plugins en wachten tot de updates afgerond zijn. Dat lukt je nog wel toch? Absoluut waar.

Weet je ook wat je moet doen als je website in de onderhoudsmodus blijft hangen? Of als je opeens een error 500 in beeld krijgt die helaas voor jou niet spontaan weer verdwijnt? Wie ga jij dan contacten in het weekend of ’s avonds? Weer die buurjongen of dat handige neefje?

Wat kost het onderhouden van een WordPress website?

Dat is een vraag die wij dagelijks krijgen. Dit is van heel veel factoren afhankelijk. Ons website onderhoudsabonnement start vanaf 50 euro per maand. Wij verzorgen hiervoor dagelijks alle updates, monitoren of de website of webshop nog online is en daarnaast zijn wij per maand een half uur beschikbaar voor kleine klusjes zoals wij ze noemen. Denk aan het aanpassen van een tekst, klaarzetten van een nieuwe pagina, etc.

Stop met tijd verspillen aan het oplossen en besteed het onderhoud van je website of webshop uit aan een professionele partij die 24/7 beschikbaar is.