B2B

Webshop beginnen

Laten We Beginnen Met Wat Algemene Maar Belangrijke Punten Van Aandacht. Wanneer Je Hebt Besloten Om Een Webshop Te Beginnen Zal Je Vast Al Veel Vragen Hebben, En Vaak Komen Daar In De Praktijk Meer Vragen Als Antwoorden Bij, Zeker In Het Begin. Vandaar Dat Wij Deze Post Hebben Geschreven, Hierin Proberen We Je Zo Goed Mogelijk Te Sturen Naar Een Vliegende Start Van Je Webshop.
1.1. Mag je zomaar een webwinkel beginnen?

In de huidige markt is een webshop bijna niet meer weg te denken uit het “online straatbeeld”. Bijna elk bedrijf heeft wel digitale webwinkel naast de fysieke, of is van plan daarmee te beginnen. Door de laagdrempeligheid van een webshop beginnen is dat ook logisch. Het werkt hetzelfde als met een bedrijf, je hebt er in principe geen specifieke diploma’s of andere certificaten voor nodig. Mocht je bijvoorbeeld met etenswaren of alcoholische dranken gaan werken, dan zijn daar echter wel bepaalde certificaten voor nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een HACCP certificaat om met etenswaren te mogen werken.

1.1. Is een webshop beginnen iets voor mij?
Dit is misschien nog wel het belangrijkste puntje van het hele artikel! Want een webshop beginnen lijkt op het eerste gezicht eenvoudig zat (online winkeltje, in & verkopen en gaan met die banaan), maar achter de schermen komt er écht wel wat bij kijken. Je moet bijvoorbeeld zorg dragen voor voorraad, bent (deels) verantwoordelijk voor de kwaliteit van het product, leveringen en garantie.

Ook het onderhoud van de webshop, producten en bijvoorbeeld de bijkomende administratieve werkzaamheden maken deel uit van het takenpakket. De voordelen zijn natuurlijk wel dat je geen fysieke winkel nodig hebt, en dat je producten kunt verkopen zonder fysiek aanwezig te zijn. Uiteindelijk is het een persoonlijke vraag die je enkel zelf kunt beantwoorden! Hoe ga je om met tegenslagen? Houd je voldoende drive? Hoe zorg je voor voldoende klandizie?

1.3 Wat zijn de kosten om een webshop te laten maken?
In principe is dit een relatief breed begrip, je kunt het zo gek maken als je zelf wenst. De kosten van de webshop zelf zullen variëren van enkele tientjes per maand, tot vele (tien)duizenden euro’s als je een professionele webshop laat maken. Gemiddeld genomen zijn de eenmalige kosten voor een starters-webshop te vinden in de range van € 500 – € 1.500, afhankelijk van welke functionaliteiten je wenst. Daarnaast betaal je nog een klein bedrag per maand voor bijvoorbeeld je domeinnaam, hosting, service en onderhoud. Naast deze kosten krijg je bijvoorbeeld ook kosten voor je voorraad, marketing kosten en bijvoorbeeld verpakkingsmaterialen.

Meer weten over het beginnen van je eigen webshop? Bekijk dan onze nieuwste blog op de website onder het kopje “What’s New”!