Beauty

Wat te doen bij acne?

Wat te doen bij acne?

Puistjes zijn een veelvoorkomend huidprobleem bij veel jonge mensen. Ondanks dat de onzuiverheden op zichzelf geen bedreigend medisch probleem is, hangt het veel samen met eigenwaarde en zelfverzekerdheid. Veel mensen die problemen op dit gebied ervaren, schamen zich hiervoor en bedekken dit make-up. Dit komt veelal door het ideaalbeeld dat is en wordt gecreëerd. Dit is een perfecte, glanzende en stralende huid zonder puistjes. Door veel geconfronteerd te worden met dit soort beelden op sociale media, versterkt dit alleen maar meer de onzekerheid die bij het hebben van acne komt kijken. Gelukkig zijn er wel een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat jij jouw huid iets meer onder controle kunt krijgen. En vergeet tot slot ook niet dat een perfecte huid niet bestaat!

 

Besteed aandacht aan jouw voedingspatroon

De effecten van voeding uiten zich vaak door onzuiverheden. Hoewel dit niet bij iedereen het geval is, is over het algemeen een relatie tussen het verteringsstelsel en de huid. Door op te schrijven wat je eet en de momenten dat je last hebt van puistjes, kun je achterhalen wat eventuele triggers voor jou kunnen zijn. Bij sommigen heeft dit te maken met het eten van varkensvlees, zuivel en te veel suiker. Over het algemeen zijn deze etenswaren niet heel bevorderlijk voor de gezondheid en staat van jouw huid.

 

Reduceer stress

Te veel stress leidt tot een overschot aan cortisol – het langdurige stresshormoon. Dit verstoort jouw hormonale balans en het heeft in veel gevallen ook impact op de staat van jouw huid. Wanneer jij je realiseert dat jij tijdens stressvolle momenten meer last hebt van acne, is het raadzaam om te achterhalen wat jij kan doen om deze stress te reduceren. Dit kan bijvoorbeeld door minder cafeïne, meer slapen, meer ontspannen en gezonde voeding. Ontspannen kan door sporten zoals bijvoorbeeld yoga, op tijd slapen en jezelf minder bloot stellen aan blauw licht. Tot slot kan het ook van waarde zijn om dingen die je bezighouden, op te schrijven en kun je meer tijd besteden aan mediteren.

 

Niet te veel zonlicht

Niet voor niets wordt er veel gewaarschuwd voor de invloeden van zonlicht. Door te veel blootgesteld te worden aan de zon zonder bescherming, beschadig je jouw huid. Dit heeft grote gevolgen voor de staat van jouw huid. Niet alleen kan het leiden tot huidkanker, ook zorgt het ervoor dat jouw huid verbrandt en uitdroogt. Dit komt niet ten goede van acne. Meestal is het op het moment zelf heel gunstig – vaak vermindert het puistjes – maar zodra jouw huid weer op adem kan komen van deze hoeveelheid zon, kunnen jouw talgklieren juist extra actief worden. dit leidt tot ontstekingen en onzuiverheden die leiden tot acne. Dit alles betekent echter niet dat de zon altijd slecht is. Zolang je je goed insmeert en de intensiteit en hoeveelheid beperkt, is er niks aan de hand.

 

Hormonale impact

De impact van hormonen op jouw lichamelijke en mentale toestand is enorm. Een hormoon disbalans kan zich al snel uiten in de vorm van acne. Daarom is het goed om ook te kijken naar jouw hormonale situatie. Krijg jij meer puistjes wanneer je ongesteld bent of langdurig stress hebt? Hoewel het bepalen van wanneer jij meer gevoelig bent voor het krijgen van puistjes vrij eenvoudig is om zelf te doen, is het precies achterhalen wat de oorzaak is, heel ingewikkeld. Hiervoor kun je altijd contact opnemen met jouw huisarts.

 

Goede huidverzorging

Een gezonde huid is een huid die ook op een goede manier wordt gereinigd. Goed betekent vooral dat de producten geschikt zijn voor jouw huid, het de huid voedt, dat het geen irriterende ingrediënten bevat, het effect heeft en dat het product voor een groot deel op natuurlijke basis is. Hierdoor doe jij jouw huid het meeste plezier! Voorbeelden van goede producten met effectieve en natuurlijke ingrediënten, zijn de huidverzorgingsproducten van Toskani. Ontdek welk product geschikt is voor jouw huid!