B2B

Wat is Mobiele Surveillance?

Mobiele surveillance is een van de vele diensten die door beveiligingsbedrijven aangeboden kan worden. Deze service is interessant voor ondernemers die eigenaar zijn van een bedrijfspand en deze willen beschermen. In dit artikel vertellen wij je alles dat je moet weten over mobiele surveillance om de keuze zo gemakkelijk mogelijk voor jou te maken. Is deze beveiligingskeuze een goed idee voor jouw bedrijf om te overwegen?

Wat is een mobiele surveillant?

Een mobiele surveillant is een actief beveiliger van uw bedrijfspand die jouw pand wanneer het gesloten is, maar ook wanneer het open is, kan beschermen tegen calamiteiten. Een mobiele surveillant patrouilleert bijvoorbeeld ’s nachts langs jouw pand en controleert of er niks verdachts aan de hand is. Of overdag wanneer er bijvoorbeeld veel personen in en uit jouw bedrijfspand lopen is deze manier van beveiliging een goede keuze.

De beveiligingsdiensten

Als je voor deze vorm van beveiliging kiest heb je de keuze uit verschillende services die een mobiele surveillant van een beveiligingsbedrijf kan aanbieden, en dus verschillende voordelen die het voor jou kan opleveren. Wij hebben hier onder een overzicht voor jou gemaakt van enkele diensten die een beveiligingsbedrijf kan verlenen als ze mobiele surveillance aanbieden in hun dienstenpakket.

Openen en sluiten van een bedrijfslocatie

Dit wordt meestal sleutelbeheer genoemd, maar gaat ook samen met vele andere opties dan alleen het beheren van sleutels. Kun je zelf niet bij het open en dicht doen van jouw pand zijn, en wil je dit in veilige handen leggen en niet door personeel laten doen? Dan kun je hier een beveiliger voor inschakelen die je kunt vertrouwen dat het pand ook altijd dubbel wordt gecontroleerd voordat het wordt afgesloten, zodat er bijvoorbeeld geen apparatuur meer aan staat, of er zich nog mensen in het pand bevinden.

Alarmopvolging

Wil of heb je een alarmsysteem om jouw pand te beveiligen, maar nog geen (betrouwbare) meldkamer gevonden die zelf beveiligers heeft welke snel en adequaat op de locatie aankomen? Dan is dit een perfecte service voor jouw! Bij een alarmopvolging service weet je zeker dat er bij een alarm altijd iemand op tijd aanwezig is bij het pand. Het is goed om te weten dat mobiele surveillanten er ook alles aan kunnen doen om een alarm te voorkomen, door meerdere malen per avond/nacht actief rond jouw pand te controleren. Het is dus handig om naast de dienst alarmopvolging en meldkamer ook naar de andere diensten mobiele surveillance te kijken.

Patrouille Service

Jouw pand kan dag en nacht in de gaten gehouden en beschermd worden, de keuze is aan jou hoe vaak dit gebeurt. Overleg met het beveiligingsbedrijf welke tijdstippen en frequenties er mogelijk zijn. Deze dienst is een goed voorbeeld van “Voorkomen is beter dan genezen”, en ook zeker aan te raden wanneer er veel op het spel staat. Een veiligheidscheck één keer in de zoveel tijd is dan belangrijk. Een calamiteit kan jouw bedrijf soms namelijk compleet breken, en dat is iets wat beveiligingsbedrijven willen tegengaan.

Receptiediensten

Een optie die je wellicht niet verwacht onder het kopje mobiele surveillance is de receptiedienst. Het beveiligingsbedrijf kan u een receptiemedewerker aanbieden om medewerkers en/of gasten te verwelkomen en gedag te zeggen, maar doet veel meer dan dat. Het is een receptionist die tegelijkertijd beveiliger is en alles nauw in de gaten houdt, controleert en noteert. Dit kan dus erg van pas komen als er een grote stroom aan mensen is in het bedrijf.

Meer weten over mobiele surveillance?

Wij hebben dit artikel geschreven om je een idee te geven wat er mogelijk is met mobiele surveillance en wat de dienst precies inhoudt. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk binnen deze service, maar alles verschilt uiteraard per beveiligingsbedrijf. Er zijn een hoop bedrijven te vinden op google die het aanbieden, dus kijk even rond (of gebruik de links in deze tekst voor tips van ons) om je te oriënteren wat allemaal mogelijk is.

Zie hier meer business to business (B2B) artikelen en blog berichten.