Kleding

Waarvoor zijn verschillende soorten sokken?

Je hebt het misschien al wel gezien maar er zijn heel veel verschillende soorten sokken te krijgen. Dit komt omdat de sokken allemaal verschillende doeleinden hebben. De één ondersteunt je voet meer en de andere is bijvoorbeeld luchtiger. Dit maakt het ook heel belangrijk om te kijken naar de verschillende sokken. Hierdoor vind je de perfecte match voor het moment. Zo voorkom je heftige zweet voeten tijdens het wandelen of beknelde voeten in je sneakers. In deze blog vertellen wij jou over een aantal soorten sokken die er zijn en wat tips voor meer beweging.

 

Welke soorten sokken zijn er?

Veel mensen denken dat het onzin is om verschillende sokken voor verschillende momenten te hebben. Toch is het zeer aan te raden om ernaar te kijken. Je kunt namelijk een hoop ongemakken voorkomen aan je voeten. Je voeten zijn echt de basis van je lijf en die horen echt goed verzorgd te worden. Hoe beter jouw voeten verzorgd zijn, hoe meer beweging je kunt uitvoeren. Ben je nog op zoek naar nieuwe sokken? Neem dan eens een kijkje op sokken-outlet.nl, hier is een uitgebreid assortiment aan sokken te krijgen!

 

  1. Wandelsokken: Ben je een echte wandelaar? Dan zijn wandelsokken echt aan te raden. Wandelsokken houden je voeten goed droog waardoor blaren minder kans hebben. Ook hebben wandelsokken vaak antibacteriële stukken in de sok zitten waardoor infecties afnemen.
  2. Huissokken: Heb jij vaak koude voeten in huis? Dan zijn fluffy huissokken goed om in huis te hebben. Hiermee voorkom je dat je voeten heel koud worden. Hier kunnen best wat ongemakken door ontstaan. Vooral in het najaar worden deze sokken gebruikt. Je houdt hier namelijk ook je lichaam goed warm mee. Dit scheelt ook weer stookkosten in huis!
  3. Werksokken: Draag je op je werk werkschoenen en hebben je voeten wat meer comfort nodig? Dan zijn werksokken aan te raden om te gebruiken. Hierdoor kun je langer op je voeten blijven staan tijdens een lange werkdag.
  4. Sneakersokken: Draag je vaak sneakers? Dan is het dragen van sneakersokken aan te raden. Deze sokken zijn heel dun waardoor je voeten niet in je schoen gepropt zitten. Met dikke sokken kun je namelijk het gevoel hebben dat je voeten afgekneld worden.
  5. Antislip sokken: Glij je snel uit of wil je gewoon wat meer grip? Dan zijn antislip sokken erg aan te raden. Deze worden vaak door wat ouderen mensen of mensen die snel vallen gebruikt. Onder op deze sokken zitten kleine nopjes waardoor er meer grip gecreëerd wordt.

 

Tips om meer te bewegen!

Wil je graag meer bewegen maar weet je niet hoe je dat het beste kunt doen? Met een kantoorbaan bijvoorbeeld is het lastig voldoende beweging binnen te krijgen. Dan is het aan te raden om tijdens je lunchpauze een klein ommetje te maken. Al is het maar 10 minuten, zo gaat je stappen totaal wel snel omhoog. Woon je dicht bij het werk? Dan is met de fiets naar je werk gaan ook aan te raden. Dit kan even wennen zijn maar uiteindelijk wordt het makkelijker! Houdt er rekening mee dat als je meer gaat bewegen je ook je voeding aanpast. Je wilt namelijk voorkomen dat je te veel verbrand in vergelijking met wat je binnenkrijgt. Eet daarom bijvoorbeeld een extra boterham en een extra schepje avondeten. Je kunt ook, als jou dit helpt, een doel aan stappen instellen. Zo geeft dit jou gemakkelijk de motivatie om meer te bewegen.