Trends

Waarom iedereen wierook in huis moet hebben

Wierook is populairder dan ooit. Gelukkig maar, want er zitten veel voordelen aan deze heerlijk ruikende stokjes en kegeltjes. Verschillende geuren en aroma’s kunnen een positief en helend effect hebben op onszelf en onze omgeving.

Wat is wierook?

Wierook is een plantaardig materiaal met een sterke geur. Vaak wordt wierook verkocht in de vorm van stokjes of kegeltjes. Er zijn duizenden verschillende geuren wierook verkrijgbaar. In de geschiedenis kent wierook ook een belangrijke plaats. Het werd bijvoorbeeld gebruikt om boze geesten te verjagen, het werd in de kerk gebruikt en ook als hulpmiddel tegen ongewenste geuren in en rond het huis.

Waarom wierook in huis hebben?

Er zijn verschillende redenen om heerlijk ruikende wierook in je huis te hebben.

De geur

De geur van wierook is erg sterk en kan de meest penetrante lucht nog verdringen. Het is een volledig natuurlijke stof, in tegenstelling tot de luchtverfrissers die je bij de supermarkt koopt. Deze bevatten vaak drijfgassen en andere schadelijke chemicaliën, die schadelijk zijn voor mens, natuur en milieu. Wierook heeft deze nadelen niet en ruikt ook nog eens heerlijk.

Om tot rust te komen

Voor veel mensen werkt de geur van wierook zeer ontspannend. Vooral wierook van sandelhout en cederhout staan bekend als zeer rustgevend. Ook salie kan de ruimte en geest zuiveren. Ook vermindert het branden van wierook stress en angst. Lavendel wierook is een goede optie voor het verminderen van angstklachten.

Om ongedierte tegen te gaan

Hoe gaan ze in het warme Azië om met ongedierte, zoals muggen? Het branden van wierook is daar de oplossing. Er is speciale wierook met citronella geur op de markt. Muggen houden niet van deze geur. Ook maakt de rook het voor insecten moeilijker om te vliegen. Wierook branden is dus een diervriendelijke manier van ongedierte bestrijden.

Bij het beoefenen van yoga of meditatie

Iedere yogastudio brandt wel wierook. En dat is niet voor niets. Wierook maakt je ontspannen, waardoor je je beter over kunt geven aan het beoefenen van je yoga of meditatie. Ook kan het aroma al een rustige sfeer creëren voordat je begonnen bent met je workout of meditatie.

Focus verbeteren

Moet je je concentreren? Dan kan het branden van wierook zeker helpen. Een verkwikkende, frisse geur kan zorgen voor een echte boost aan je concentratievermogen en focus.