Wonen

Waarom een stukadoor gebruiken?

Wat doet een stukadoor?

Stucwerk werd vroeger gebruikt als sierwerk, het werd bijvoorbeeld gebruikt in kerken en moskeeën, en ook de romeinen gebruikten het om hun gebouwen mooier te maken. En tegenwoordig kun je zelfs nog oude monumenten bezichtigen met hele oude decoratieve stucwerken. Vandaag de dag is stucwerk niet meer weg te denken uit woningen.

Wat is een stukadoor?

Een stukadoor is een vakman die stuc aanbrengt, wat ook wel sierpleister wordt genoemd. Dit wordt gebruikt op muren en plafonds om deze egaal te maken en om bijvoorbeeld de stenen te bedekken. Hierdoor zorgt het ervoor dat de muren en plafonds er mooi uit zien en het dient ook als een beschermende laag. Een goede stukadoor zorgt ervoor dat stuc goed wordt aangebracht en daardoor niet loslaat. En dat kunnen ze goed omdat ze precies weten met wat voor muren en plafonds ze te maken hebben en daar wordt rekening mee gehouden.

Waarom een stukadoor gebruiken?

Iedereen heeft een andere smaak en andere wensen of het nu gaat om huizen of bedrijven. Daarnaast zijn er ook vele verschillende soorten inrichtingen en verschillende soorten muren en plafonds. En een stukadoor is een vakman die u daar goed over kan adviseren en met u kan meedenken over wat het beste bij u past. Stukadoors zijn ook ideaal voor het restaureren en opknappen van oude en historische woningen. Veel werk bij deze woningen is over het algemeen handwerk en daar is een stukadoor een specialist in.

Wat moet je zelf doen?

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt met een stukadoor is het handig om toch even wat voorbereidend werk te doen voordat de stukadoor komt. Dit zorgt ervoor dat alles vlot verloopt zonder dat er iets in de weg staat. Dingen die je bijvoorbeeld kunt doen zijn de muren schoonmaken zorgen dat alle resten en eventuele spijkers uit de muur verwijderd zijn. Daarnaast is het handig om de radiatoren en stopcontacten af te plakken. En bedek zaken die bedekt moeten worden zoals bijvoorbeeld stoelen en tafels.

Wanneer de stukadoor zijn werk heeft gedaan is het tijd om het allemaal te laten drogen. Het advies is om het op een natuurlijke manier te laten drogen, dus niet de verwarming aanzetten. Op het moment dat het te snel of niet goed droogt dan kunnen er scheurtjes ontstaan in het stucwerk. Dus neem je tijd en laat het goed drogen, dan gaat het ook een stuk langer mee. Mocht u wat meer willen weten dan kunt u altijd terecht bij Wandgrimeurs stukadoor in Amersfoort.