Financieel

Waarom beginnen met beleggen? 

Waarom beginnen met beleggen? 

U wilt in aandelen beleggen. U kunt profiteren van dividend en koersstijgingen als u succes hebt. Maar waar begint u? Als het op beleggen in aandelen  aankomt, zult u een heleboel vragen hebben. Gelukkig is het voor onervaren beleggers steeds gemakkelijker om aandelen te kopen. Lees hieronder meer over brokers, het nut van lezen van boeken over beleggen en waarom mensen in deze tijd beleggen. 

Kies een broker

Allereerst is het belangrijk om een broker te kiezen. Dit is voor consumenten de enige manier om te kunnen handelen in aandelen. Voor u een account opent bij een broker is het verstandig om de verschillende brokers te vergelijken. Hierbij is het afhankelijk waar u graag in wil beleggen. Wilt u bijvoorbeeld aan CFD trading doen? Of kiest u liever voor het kiezen voor aandelen kopen? Daarnaast is het goed om verschillende reviews te lezen van de brokers. Denk aan het lezen van een Etoro review of het lezen van ervaringen over De Giro.

Boeken lezen over beleggen

Daarnaast is het belangrijk om u goed in te lezen over beleggen en alles wat daarmee te maken heeft. Met kennis van aandelen of een bepaalde markt kan je beter investeren dan wanneer u geen idee hebt wat u doet en maar blind aandelen gaat kopen. Veel brokers als Etoro bieden een kennisbank aan waarbij u veel kan lezen over een bepaald bedrijf of over CFD trading. Zo voorkom je dat u  geld investeert in een risicovol bedrijf dat u met kennis nooit zou hebben gedaan.

Beleggen kent risico’s, U kunt uw inleg verliezen

Geen rendement op spaargeld

Een reden waarom veel mensen in deze tijd beginnen met beleggen is omdat je geen rendement kan behalen op je spaargeld. Door de inflatie wordt uw geld dus minder waard als het op uw spaarrekening staat. Dit is uiteraard niet wat u wil. het beleggen in aandelen, obligaties, cryptovaluta kan daardoor aantrekkelijk zijn. 

 

Beleggen kan dus erg aantrekkelijk zijn. Wel is het belangrijk om je goed in te lezen over beleggen, het traden en welke broker je moet kiezen. Er zijn veel brokers en de keuze is enorm. Open daarom eerst een account bij Etoro of een andere broker voor je met echt geld gaat beleggen.