Wonen

Waar worden antislipmatten voor gebruikt?

Wellicht ken je het wel of misschien is het wel helemaal nieuw voor jou. Een antislipmat is heel erg multifunctioneel te gebruiken. De plek waar ze het meeste worden gebruikt is toch wel in de badkamer. Hier komt de vloer met veel zeep en water in aanraking en dat kan glad worden. Hiervoor biedt een antislipmat echt een oplossing. Deze leg je op de grond waardoor je weer grip hebt en niet uitglijdt. Alleen kun je ze voor veel meer doeleinden gebruiken dan dit. Kijk bijvoorbeeld naar ouderen, zij hebben soms moeite met uit bed of uit de stoel stappen. Dan kan een antislipmat echt een uitkomst bieden. Hier kunnen ze zich iets op afzetten en vervolgens gemakkelijker opstaan. Ook is het handig voor baby’s/dreumesen die leren lopen. Zij hebben hierdoor grip en zullen niet uitglijden. Hierdoor hebben ze meer vertrouwen en zullen ze eerder stapjes gaan zetten. Op zoek naar een antislipmat van schuim? Bij de webshop antislipmatkopen.nl heb je deze en nog vele andere producten. De schuimmatten zijn gemakkelijk op maat te maken en te wassen in de wasmachine.

 

Kun je alle antislipmatten onder de douche leggen?

Helaas is het zo dat je niet elke antislipmat onder de douche kunt leggen. Sommige matten zijn gemaakt van schuim welke drijven op water. Dit kan juist een gevaarlijkere situatie veroorzaken dan zonder mat. Gelukkig zijn er wel matten welke zuignappen eronder hebben. Deze kun je aan de grond kleven waardoor deze niet gaat drijven als er water bij komt. Zorg altijd dat je eens in de zoveel tijd de boven- en onderkant reinigt. Hier kan vuil gaan zitten en vervolgens kan dit gaan schimmelen. Dit kan ook weer gladheid veroorzaken.

 

Hoe reinig je een antislipmat?

Het reinigen van een schuim antislipmat is heel gemakkelijk om te doen. Je kunt deze wassen in de wasmachine op 30 graden. Dit is een niet te hoge temperatuur waardoor de mat niet wordt aangetast. Doe de mat vervolgens niet in de droger. Dit kan het schuim aantasten waardoor deze kan gaan scheuren/uitdrogen. De plastic matten kun je gemakkelijk met in een sopje wassen. Zorg ook dat je de zuignappen en alles eromheen goed reinigt. Laat de mat na het reinigen drogen op een droogrek. Gooi ook deze niet in de droger want hierdoor