Financieel

Waar let je op bij het vergelijken van je zorgverzekering?

Voor veel Nederlanders is het jaarlijks een sport: een nieuwe zorgverzekering uitkiezen. Door een nieuwe verzekering uit te kiezen via een onafhankelijke zorgvergelijker , is het mogelijk om het nodige geld te besparen. Bovendien kan er gedurende een jaar het nodige veranderen. Mocht er in het afgelopen jaar iets bij jou veranderd zijn, bestaat de kans dat er in jouw zorgbehoeften ook iets veranderd is. Stem daarom de nieuwe zorgverzekering altijd goed op jouw zorgbehoeften af.

Hoe je de beste zorgverzekering kunt vinden? Dat doe je door gebruik te maken van de website Zorgverzekeringbesparen.nl. Via deze website kun je alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en razendsnel de juiste keuze maken. Dat is alles wat je wilt, niet waar?

Let goed op het eigen risico

Wil je de kosten graag zo laag mogelijk houden? Dan is het mogelijk interessant om voor een hoger eigen risico te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor een eigen risico van 885 euro kiezen; de premie daalt daardoor behoorlijk. Overigens is het verplichte risico 385 euro.

Vrije zorgkeuze

Wil jij van een vrije zorgkeuze genieten? Dat betekent dat je zelf kunt bepalen naar welke zorgverlener je toe gaat. Je kunt ook voor een restitutieverzekering kiezen; daarbij ben je min of meer ‘gedwongen’ om naar bepaalde zorgverleners toe te gaan.

Aanvullende pakketten

In ons land is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Je hebt hierbij echter voldoende mogelijkheden om de zorgverzekering verder uit te breiden. Dit doe je door aanvullende pakketten te kiezen:

  • Fysiotherapie: je kunt bijvoorbeeld bepalen dat je standaard xx behandelingen vergoed wilt hebben.
  • Bril & lenzen: ook voor bril en lenzen kun je een speciaal pakket uitkiezen.
  • Tandarts: ook voor de tandarts kun je uit allerlei aanvullende pakketten kiezen. Zo heb je de keus uit meerdere dekkingen en meerdere budgetten.

De verzekeringsmaatschappij

Tot slot doe je er verstandig aan om goed naar de verzekeringsmaatschappij te kijken. Betreft dit een grote speler? En zijn de online beoordelingen positief? Dat zijn enkele vragen waar je met een kritische blik naar kunt kijken. Als je eenmaal zorg nodig hebt, wil je immers wel van een fijne service uit kunnen gaan.