Eten en Drinken,  Life

Tips voor een etentje bij jou thuis!

Het is november en dat betekent dat de feestdagen er weer aankomen. Denk aan Sinterklaas, Kerst en natuurlijk Oud en Nieuw. Wellicht krijg je de komende maand wel eters over de vloer. Een avondje uitgebreid koken voor familie of vrienden is vaak enorm gezellig. Een goede voorbereiding is hierbij natuurlijk wel fijn, dat scheelt je op de avond zelf een hele hoop. In deze blog lees je dan ook een paar tips voor een etentje bij jou thuis. Eet smakelijk alvast!

De voorbereiding

De voorbereiding begint met het bedenken van wat je wil gaan eten. Wanneer je dit weet, kun je namelijk op tijd al boodschappen gaan halen. Op die manier voorkom je namelijk dat je een ingrediënt bent vergeten, en dat het te laat is om deze nog in de winkel aan te schaffen. Maak dus ruim op tijd een boodschappenlijstje, en zorg dat je alle items op tijd in huis hebt. Zo kun je stressvrij beginnen met koken. Fijn! 

Volgorde

Ook is het handig om na te denken over de volgorde van de gerechten. Het kan namelijk heel goed zijn dat een bepaald gerecht enkele uren in de koelkast moet staan, of juist in de oven. Het is dan het handigst om dit gerecht als eerst klaar te maken. Op die manier voorkom je dat je in tijdnood komt, of dat de gerechten niet allemaal op tijd af zijn.  Het kan dus prima zijn dat je begint met het koken van het toetje, terwijl je gevoelsmatig liever met het voorgerecht zou beginnen! Verder is een planning ook fijn, zodat je kunt voorkomen dat jij de hele avond in de keuken staat, en je je gasten dus eigenlijk amper spreekt. Je kunt veel zaken al van tevoren doen, zoals het snijden van groenten. 

Koken

Je kunt zelf een uitgebreide maaltijd maken en aan je gast(en) voorschotelen, maar het is ook erg leuk om samen met je partner of familieleden in de keuken te gaan staan. Koken is namelijk extra gezellig om samen te gaan doen. Maak bijvoorbeeld eens een drie gangen diner: dus met een voor-, hoofd- en nagerecht. Dek de tafel daarna met je mooiste servies, steek een paar kaarsjes aan en zet een gezellig achtergrondmuziekje op.

Last but not least 

Na het eten is het heerlijk om na te praten onder het genot van nog een kop koffie of thee. Met mooie koffie- of theeglazen kun je extra genieten van de warmte en gezelligheid. Zo sluit je de avond helemaal goed af!