Life

Tips om weer meer romantiek in de relatie te brengen

In het begin van elke relatie is het nog spannend, nieuw en lijkt het alsof er elke keer weer vuurwerk is als jullie samenzijn. Als je al wat langer samen bent, lijkt dit gevoel juist steeds meer op de achtergrond te verdwijnen. Je houdt van elkaar, maar het gevoel van vroeger lijkt te verdwijnen. De welbekende sleur komt om de hoek kijken. Je vraagt je af of dit nou jouw leven zal zijn. Is dit je toekomst? Is het nog wel spannend genoeg?

Gelukkig zijn deze gevoelens heel normaal en hoeven deze echt niet te betekenen dat je een punt achter je relatie moet zetten. Het is een natuurlijke ontwikkeling waar bijna elk stel doorheen zal moeten. Juist de mensen met de sterkste relaties komen dit te boven. Wel is het belangrijk om te beseffen dat een relatie hard werken is. Als je echt een lange relatie wil behouden, is het ook belangrijk dat je hier meer aandacht aan schenkt en er alles aan doet om weer romantiek in de relatie te brengen. Maar hoe pak je dat aan?

Verras elkaar op bijzondere dagen

Ben je al zo lang samen dat je met een verjaardag, kerst of Valentijnsdag al geen idee meer hebt wat je moet geven? Dat je hier eigenlijk ook geen moeite meer doet? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Natuurlijk bestaat genegenheid tonen niet uit het geven van cadeaus. Wel toont het dat je echt moeite hebt gedaan voor de ander.

Probeer daarom dit jaar echt eens wat te doen met dergelijke bijzondere dagen. Ga op tijd op zoek naar het juiste valentijnscadeau. Doe weer de moeite die je in het begin van jullie relatie deed. Geef de ander het idee dat hij of zij het nog net zo waard is als zoveel jaren geleden toen jullie begonnen met daten. Want dat is natuurlijk ook zo. Misschien wordt het lastiger om iets te verzinnen, maar je partner is het nog steeds waard en het is belangrijk om dat te laten zien. Mocht je echt niks weten, dan kun je altijd nog samen een weekendje weg.

Echt communiceren

“Wat? Ik communiceer toch met mijn partner!” We horen het je denken. Maar communiceer je ook echt? Gaan jullie gesprekken elke dag met name over wie de vuilniszakken naar buiten brengt, de vaat doet of wie iets mag uitkiezen op de televisie? Als jullie voornamelijk tijd met elkaar doorbrengen terwijl je ieder op je eigen telefoon zit, dan wordt er dus nauwelijks gecommuniceerd.

Slechte communicatie kan funest zijn voor je relatie. Daarom is het belangrijk om hier extra moeite voor te doen. Spreek bijvoorbeeld elke dag een vast tijdstip af waarop jullie echt eens samen gaan zitten. Delen wat jullie die dag hebben gedaan, hoe je je voelt en waarop jullie elkaar gewoon een knuffel kunnen geven en op een dieper level contact kunnen zoeken. Dit is van essentieel belang om de relatie goed te houden en zorgt uiteindelijk ook voor meer ruimte op het gebied van romantiek.