Wonen

Tips om je huis een make-over te geven

Nu de winter er weer aankomt hebben veel mensen zin om hun interieur te veranderen. Een nieuw seizoen vraagt ook om een andere sfeer in je woning. Nu we door de coronacrisis ook meer thuis zijn dan normaal, is het extra fijn om in je woning gezelligheid te hebben en dat je kunt ontspannen. Kun je wel wat tips gebruiken wanneer je van plan bent om je interieur te veranderen? In deze blog lees je enkele tips die je ter inspiratie kunt gebruiken.

Planning

Bepaal vooraf wat je precies wil gaan veranderen en hoe je huis voor je ziet. Zorg ervoor dat alles een mooi geheel wordt – dit geldt bijvoorbeeld voor de kleuren. Het is jammer van de tijd wanneer je een wand in een bepaalde kleur geverfd hebt, maar dat je later toch erachter komt dat die kleur niet mooi staat bij je nieuwe meubels. Dus om geld én tijd te besparen, kan een goede planning een slimme zet zijn.

Meubels

Meubels doen veel met de sfeer van een kamer, denk bijvoorbeeld aan een bank. Wanneer je een nieuwe bank aanschaft, geef je voor je gevoel je hele huis eigenlijk gelijk een make-over. Dat komt omdat een bank vaak een prominente plek inneemt in een kamer. De kleur en het model bepalen met name wat voor sfeer er in de kamer kamer. Ook is het vaak zo dat je veel tijd doorbrengt op de bank, dus het is ook belangrijk dat hij comfortabel zit. Ook kun je een fauteuil aanschaffen, ook dat is een echte eye-catcher. Wanneer je een andere kleur hiervoor kiest dan de bank, trekt deze nog meer de aandacht. 

Vloer 

Verder geeft een nieuwe vloer je huis een hele andere uitstraling. Een optie is wellicht de pvc visgraat vloer. Dit is een kindvriendelijke, sterke, maar ook sfeervolle vloer. Deze kunststof vloer bestaat uit visgraat planken met een microvelling, voelbare houtstructuur. Deze vloer bevat bovendien geen weekmakers en zorgt dus voor een gezond binnen-milieu.

Groen

Wanneer je accessoires toevoegt aan je interieur, kan je huis ook al een hele andere uitstraling krijgen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe kussens voor op de bank of op een stoel, of een leuke bijzettafel. Maar ook nieuwe vazen voor je planten, of nieuwe fotolijstjes kunnen al veel doen met het uiterlijk van een woning. En vergeet niet om ook planten aan te schaffen, ook deze zorgen voor een gezellige en ook fijne sfeer in een ruimte.