Eten en Drinken,  Life

Thuis koffie zetten: is een volautomatische koffiemachine echt de moeite waard?

Een volautomatische koffiemachine is lekker makkelijk: met 1 druk op de knop zet je een espresso of een cappuccino mocht de volautomaat een automatische melkfunctie hebben. De keuze is reuze en dat maakt het lastig om een beslissing te maken. Wat zijn nu precies de marketing praatjes en welke factoren zijn nu echt belangrijk om op te letten. In dit artikel helpen we jou op weg met het vinden van een geschikte koffiemachine.

Mijn favoriete merk: Krups 

In het verleden heb ik een Nespresso machine van Krups gehad, maar vandaag de dag maakt ik gebruik van de Krups EA894T Evidence Plus. Naast dat het hele lekkere koffie zet is het een apparaat met een uitstekende prijs en kwaliteitsverhouding. Waar je bij vele andere merken veel geld uitgeeft om een koffiemachine met zoveel mogelijkheden te krijgen, betaal je bij Krups een prima prijs. Deze Krups koffiemachine heeft een groot waterreservoir en een handig touchscreen met grote pictogrammen. Ook is het mogelijk om je eigen koffie recepten samen te stellen en 2 cappuccino’s tegelijkertijd te zetten. Mocht je eens meer informatie willen over Krups dan zou je eens op baristaworden.nl kunnen kijken. 

Wat is nu echt belangrijk

Bij een volautomatische koffiemachine is het erg belangrijk dat je voor een koffiemachine met een goede bouwkwaliteit kiest. Je gebruikt het product immers dagelijks dus het apparaat moet wel tegen een stootje kunnen. Er zijn een aantal merken die er qua bouwkwaliteit bovenuit springen en ja die zijn iets duurder, maar dan krijg je er ook een langere levensduur voor terug. Dit zijn de merken: Jura, Krups en Nivona. 

Ben je op budget?

Het kan natuurlijk zijn dat je op budget bent maar wel graag van de gemakken van een volautomaat gebruik wilt maken. In dit geval raad ik je aan om voor een koffiezetapparaat te kiezen die alleen zwarte koffie zet. De meeste budget volautomaten tot 400 euro hebben een handmatig stoompijpje en die werkt niet zo handig. Vaak neemt het veel tijd in beslag en zijn de resultaten teleurstellend. Mocht je dan toch graag een cappuccino willen drinken dan zou ik je ook een losse melkopschuimer kunnen aanraden.

Proef de koffie eerst zelf

Het is best lastig in te schatten hoe lekker de koffie smaakt. Uiteraard hangt dit van de koffiebonen af maar de machine moet zijn werk natuurlijk ook goed doen. Over het algemeen zijn gebruikers heel erg te spreken over de smaak van de koffie bij een Krups en Jura koffiemachine. Dit zijn wel merken uit een hoger prijssegment. Mocht je twijfelen dan is het altijd een goed idee om de koffie bij vrienden thuis te proeven of eens langs te gaan bij een winkel. Een koffiemachine is een flinke investering en dus iets om goed over na te denken.