Life

Studiekeuze maken met Intermijn

Intermijn is een studiekeuze organisatie, waar persoonlijke ontwikkeling belangrijk is. Intermijn heeft verschillende vormen van studiekeuzebegeleiding. Bij Intermijn leer je door te doen. Of je nu deelneemt aan de de individuele begeleiding of het intensieve tussenjaarprogramma: je komt in actie, probeert nieuwe dingen uit en reflecteert hierop, samen met anderen.

Studiekeuzeadvies wordt vaak gezien als de makkelijkste optie. Op basis van een paar tests en kleine gesprekken weet je direct wat de juiste opleiding voor jou is, zonder zelf te hoeven nadenken. Dit is zeker het geval als je studiekeuzestress hebt. De verleiding is dan nog groter om te luisteren naar advies van anderen.

Bij Intermijn zijn we voorstander van een gestructureerd coachingstraject waarin je samen met een coach onderzoek doet naar jouw kwaliteiten, valkuilen, waarden, interesses en leerstijl. Vervolgens brengt je coach structuur aan in je onderzoek naar studies die je interessant vindt. Zo maak je een selectie van passende studies die je grondig onderzoekt.

Dit geeft je richting in je zoektocht, maar je maakt nog altijd jouw eigen studiekeuze.