Financieel

Steeds vaker kiezen bedrijven voor shortlease

Tegenwoordig is flexibel zijn de standaard, of we nu een auto nodig hebben om naar het werk te gaan of dat je thuis aan de slag gaat, van werktijden tot mobiliteit. Bedrijven kozen voorheen vaak voor het leasen van een auto voor een langere periode, maar door de economische onzekerheid de wens geboren om niet zo lang aan dergelijke contracten vast te hoeven zitten. Men wil een auto in de periode dat deze nodig is, en er niet voor betalen wanneer deze eigenlijk niet nodig is. Zo is de trend bij het leasen van auto’s onder ondernemers aan het verschuiven naar shortlease.

Simpel gezegd is shortlease een vorm van lease maar dan met een korte contractperiode. Shortlease zit als het ware tussen een leasecontract en een huurovereenkomst in, maar dan met de gunstigere tarieven van lease en de flexibiliteit van huur. Per maand betaal je een vast bedrag waarbij verzekeringen, onderhoud, pech hulp et cetera is inbegrepen. Het enige wat je zelf moet doen is tanken!

Vandaag de dag zijn er steeds minder medewerkers met een vast contract, dit betekent automatisch dat er meer met tijdelijke uitzendkrachten wordt gewerkt. Medewerkers die op basis van een project zijn aangenomen kunnen op deze manier perfect in hun mobiliteitsbehoefte worden voorzien. Een leasecontract zoals we die allemaal kennen van 48 maanden of langer is hier natuurlijk totaal irrelevant voor.

Bij VWP Shortlease is het mogelijk om particulier te leasen maar de grootste behoefte is er voor de zakelijke shortlease. Het is al mogelijk om vanaf één maand een auto te leasen.