Eten en Drinken

Skivakantie; good to go!

Skivakantie; good to go!

Staan de koude dagen rondom kerst bij jou en je familie ieder jaar in het teken van een heerlijke skivakantie? Of ga je er dit jaar voor het eerst lekker op uit met jouw vriendinnen, om één van de Oostenrijkse dorpen op z’n kop te zetten? Wat de reden ook is om jouw perfecte skivakantie te hebben; wij geven je allergrootst gelijk! Want wie wil er nou niet op skivakantie? Maar wat pak je nou eigenlijk in voor een dagje skiën? Wat is handig om mee te nemen de piste op, en welke dingen kun je net zo goed in het huisje of zelfs in Nederland laten? We geven je graag een aantal tips; lees met ons mee!

 

Ervaren skiër of net nieuw?

Zijn de rode en zwarte pistes jou al lang niet meer onbekend, of ga je het liefst gewoon lekker van de blauwe af? Het maakt natuurlijk allemaal niets uit, maar het is wel handig om te weten om te beslissen wat je meeneemt de piste op. Wij zouden ervaren skiërs namelijk sneller adviseren om een rugzak mee te nemen dan onervaren skiërs! Denk er van tevoren dus goed over na of je verwacht geen moeilijkheden te ondervinden aan het skiën met een rugzak op je rug!

 

Eten & drinken!

Hoewel je natuurlijk tijdens de lunchpauze of aan het eind van je ski dag heus neerstrijkt bij één van de leuke tentjes op de piste en je aan een halve liter pilsener waagt, is het hoe dan ook verstandig om wat eten en drinken mee te nemen voor een dagje skiën. Stel je voor, je bent een route aan het doen die misschien wel een uur duurt en je komt ondertussen geen enkel tentje tegen maar je krijgt ontzettende honger; dan ben je heus blij als je toch even die ene koek of die slok water kan nemen!  Zorg er bij het skiën altijd voor dat je een waterfles met naam hebt, zodat jij en je gezelschap altijd weten welke fles van wie is!

 

Extra gear

Opzich is het meenemen van extra gear de piste op niet per se nodig, maar als je grote zakken óf een rugzak meeneemt, zouden wij zeker adviseren om een paar extra handschoenen mee naar boven te nemen! Het kan natuurlijk nooit kwaad en wanneer jij helemaal ingepeperd onderaan een piste ligt, ben je waarschijnlijk maar al te blij dat je daarna schone, warme en droge handschoenen aan kan in plaats van weg te bibberen bij die natte koude dingen!