Kleding

Sinterklaas vieren met je kindje: schoentje zetten kan altijd!

Sinterklaas vieren met je kindje: schoentje zetten kan altijd!

Sinterklaas is één van de leukste feestdagen van het jaar, en daarbij hoort natuurlijk het schoentje zetten. Wil jij weten hoe je het beste een schoentje zet met je kindje? Lees dan zeker verder.

Hoe vier je sinterklaas met een kleintje?

Voor kinderen is de sinterklaasperiode de leukste tijd van het jaar. Want bij sinterklaas hoort natuurlijk de feestelijke intocht, sinterklaasliedjes, pepernoten, speculaas én het schoentje zetten. Maar hoe kun je het beste sinterklaas vieren met kindjes die nog heel jong zijn, en bijvoorbeeld nog niet kunnen lopen? Voor hen kun je ook gewoon een schoentje zetten bij de openhaard of bij de deur! Er zijn genoeg schoentjes voor kindjes die nog niet kunnen lopen die je ook gewoon perfect voor neer kan zetten voor sint en piet. Nog een leuke sinterklaasactiviteit om met je kindje te ondernemen: kleur een leuke kleurplaat in of maak een mooie sinterklaastekening, en doe deze ‘s avonds in de schoen. Dan is er in ieder geval geen enkel risico dat de sint jullie huis dit jaar overslaat bij het schoentje zetten.

Wat zijn de leukste cadeautjes voor bij het schoentje zetten?

Wanneer je kindje zijn of haar schoentje zet, moet daar natuurlijk ook iets inkomen. De ene keer zijn dit pepernoten, de andere keer chocomunten. Maar het is ook wel eens leuk om een klein cadeautje in de schoen te leggen, dat niet al te groot of duur is. Voor een dreumes zijn dit misschien nog niet de typische dingen waar je aan zou denken, zoals een barbiepop, een voetbal of lego. Een leuk cadeau voor een kindje van onder de één jaar zou bijvoorbeeld een voorleesboekje of prentenboekje zijn. Ook houten speelgoed is perfect als schoencadeautje bij het schoentje zetten, zoals een kleine inlegpuzzel of een houten speelgoedauto. En is jouw kindje nu al een creatieveling? Dan doen kleurpotloden of krijtjes het vast ook goed.