B2B

SEO website tekst nodig?

Scoor in Google met SEO website teksten

Dankzij een SEO tekst wordt jouw website vindbaar op specifieke zoekwoorden die voor het bedrijf van belang zijn. Ik start ik met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek naar ‘short tail’ en ‘long tail’ zoekwoorden. Korte zoekwoorden – de ‘shorttails –  zijn korte zoekwoorden waarop veel concurrentie zit zoals ‘sportschool’. Het wordt dan lastiger om hoger te scoren op dit woord in de zoekresultaten. Daarom onderzoek ik ook de langere zoektermen – de ‘longtails’ – zoals ‘de beste sportschool van Weert voor bodybuilders’. Bij mensen die deze langere zoekterm gebruiken is de kans op conversie het grootst! 

Doel van de SEO website tekst

Wat is het doel van de tekst? Wat wil je dat een bezoeker doet als hij op de pagina komt? Je wilt dat de tekst de bezoeker tot actie aanzet.
Welke actie je van een bezoeker verwacht moet je wel duidelijk maken via de tekst maar ook het design helpt daarbij! Wat wil je bereiken met de webpagina?

  • Een product of dienst kopen?
  • Een offerte aanvragen?
  • Een afspraak maken?
  • Aanmelden voor je nieuwsbrief of evenement?
  • Een antwoord vinden op zijn zoekvraag?

De 5 fasen bij het schrijven van SEO teksten

1. Zoekwoordenonderzoek

Bij het zoekwoorden onderzoek bekijk ik op welke zoekwoorden jouw website al scoort en wat er nog beter kan. Ook betrek ik in het onderzoek de woorden waarop je nog meer gevonden wilt worden en waarop je nu nog weinig of geen bezoekers trekt.

2. Doel en doelgroep SEO tekst

Voor welke fase in de klantreis is de tekst bestemd? Wat wil je dat de lezer doet op een bepaalde pagina? En hoe leidt de tekst de bezoeker naar dat doel toe. De tekst bevat woorden die de doelgroep zelf gebruikt en men moet zichzelf erin herkennen.

3. SEO tekst schrijven

Hands on en schrijven maar. Een geoptimaliseerde tekst vraagt naast kennis van zoekwoorden, ook kennis van on-page optimalisatie. Uitgangspunt is dat de tekst voor een mens bestemd is. En dus blijft die ‘mens’ (jouw klant dus) centraal staan!

4. Optimaliseren SEO tekst

Bij het schrijven van websiteteksten worden meteen de teksten voor de meta descriptions, de focus zoekwoorden en de html-kopregels aangeleverd. Geen tijd om dit zelf in te laten lopen: ook dit kan Joque Communication voor je verzorgen.

5. SEO website tekst promoten

De website is nu echt áf. De pagina’s kunnen gepubliceerd worden. Omdat de tekst-structuur de online marketing funnel volgt kun je de pagina ook als landingspagina gebruiken bij de promotie ervan.

SEO tekst schrijven: realisatie

Joque Communication realiseert en optimaliseert teksten voor het internet. Je krijgt een duidelijk document waarop alle voor zoekmachines belangrijke tekst-aspecten zijn aangegeven.
Jouw marketeer of webbeheerder kan hiermee zelf aan de slag kan of je laat het aan mij over om de on-page optimalisatie uit te voeren.

Wil jij weten of jouw website up-to-date is wat betreft zoekmachine optimalisatie? Lees ook meer over diepgaande SEO-analyses

Bekijk meer online marketing diensten van Joque Communication: