Life

Persoonlijk ontwikkelingsplan maken op popmaken.nl

Persoonlijke ontwikkeling is de bewuste groei of ontwikkeling van een individu, om diens volledige potentieel en mogelijkheden tot uiting te brengen. Hierdoor ontstaat er een groter bewustzijn van gevoelens en overtuigingen, om zo een meer bewust, ‘completer’ en gezonder mens te worden’. Het leven neemt niet jou, jij neemt het leven!

Wil jij persoonlijk groeien? Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven en je eigen ontwikkeling. Alleen actie gaat iets veranderen! Ga direct aan de slag gaat met je persoonlijke ontwikkeling! Structureer je ontwikkelingsplannen met behulp van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Hiermee leg je vast op welke gebieden je aan je persoonlijke ontwikkeling wilt werken, welke acties je gaat ondernemen en wat het gewenste resultaat is.

Persoonlijke ontwikkeling draait dus absoluut niet alleen om je professionele ontwikkeling en je carrière. Het gaat om jou als persoon. Je werk kan hier natuurlijk wel een (belangrijke) rol in spelen, aangezien je een groot deel van je leven werkt. De meeste hebben het echter zo druk met overleven en de kost verdienen dat ze vergeten hun leven te leven. Het leven is kort en het menselijk potentieel is grenzeloos, pak je kansen! Wees bewust en haal het maximale uit je leven! Start vandaag nog en ga direct een persoonlijk ontwikkelingsplan maken.

Persoonlijke ontwikkeling is een continu en holistisch proces. Het is gericht op het bereiken van een hoog niveau van persoonlijk welzijn en bestaat uit een aantal fases:

  1. Jezelf beter leren kennen en begrijpen
  2. Het vinden vinden van jouw ‘purpose’, ofwel je levensdoel
  3. Het stellen van doelen en concrete acties om te ontwikkelen

Ben je er klaar voor? Ga aan de slag! We wensen je heel veel succes!