Eten en Drinken

Ontdek de gezondheidsvoordelen van matcha thee

Ontdek de gezondheidsvoordelen van matcha thee

 

Matcha thee wordt niet voor niets steeds populairder. De thee kent een heel specifieke smaak: het is een warme zoete drank met een ondertoon van umami. Matcha thee biedt echter meer dan een lekkere smaak, het is ook nog eens een heel gezonde keuze voor lichaam én geest.

 

Matcha beschermt tegen ziektes

 

Ons lichaam wordt onder andere ziek onder invloed van vrije radicalen die de cellen in ons lichaam beschadigen. Het is bekend dat vrije radicalen een grote invloed hebben bij het ontstaan van kanker. In de theebladeren waar matcha thee van gemaakt wordt, bevinden zich antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen die het lichaam ondersteunen in het bieden van weerstand tegen ziektes. Doordat matcha wordt gemengd met water en je de bladeren niet uit het water verwijdert – zoals bij groene thee – krijg je een flinke portie antioxidanten bij ieder kopje dat je neemt.

 

Matcha thee geeft een energy boost

 

Wie matcha thee drinkt merkt dat direct aan zijn energielevel. Je wordt er alerter van en krijgt direct meer energie. Matcha thee heeft daarmee hetzelfde effect op het lichaam als cafeïne. Cafeïne kent echter ook een aantal nadelen. Zo zorgt het voor een versnelde hartslag en kan het zelfs hartkloppingen veroorzaken. Mensen die niet tegen cafeïne kunnen zijn daar extra gevoelig voor en krijgen snel last van een opgejaagd gevoel. Bij matcha heb je daar geen last van. Er zit geen cafeïne in matcha, maar je krijgt er wel net zoveel energie van.

 

Afvallen gaat makkelijker met matcha thee

 

Matcha staat bekend om het stimulerende effect op je metabolisme. Dat betekent dat je spijsvertering sneller gaat werken. Een gunstig bijeffect is dat je door matcha thee makkelijker gewicht zult verliezen. Daarnaast zorgt de chlorophyll in matcha ervoor dat je lichaam een detox krijgt. Je reinigt je lichaam op een eenvoudige én lekkere manier van schadelijke stoffen die jouw gezondheid bedreigen.

 

Matcha heeft een kalmerende werking

 

Tot slot heeft matcha een positieve invloed op angst en stress. De kalmerende effecten van de thee zorgen ervoor dat je de stress van het dagelijks leven beter kunt trotseren. L-theanine brengt namelijk je hartslag omlaag waardoor jij je een stuk relaxter voelt. En dat is niet alleen goed voor mensen die veel stress en angst ervaren, een beetje kalmte kan iedereen wel gebruiken!