Reizen

Navigeren met een app

Wanneer het gaat om op tijd komen bij een afspraak kun je niet meer zonder goede navigatie. Een dure navigatie aanschaffen is niet altijd nodig. Voor mensen die dagelijks op de weg zijn is een goede routeplanner enorm belangrijk. Het zo snel en efficiënt mogelijk brengen naar je bestemming, bijvoorbeeld voor chauffeurs. Door de komst van nieuwe- en tolwegen wordt er veel gevraagd van deze handige apparaten.  De techniek heeft niet stilgezeten. Tegenwoordig hebben een navigatie op zak, namelijk de smartphone. Wat is er nou makkelijker om even snel je telefoon te gebruiken? Een navigatie app doet eigenlijk hetzelfde, brengt je van A naar B. Een aantal bekende apps vind je hieronder.

Google

De meeste bekende is misschien wel de Google Maps routeplanner. Het werkt simpel, je typt het adres in en kiest de snelste route. De gratis navigatie van Google houdt rekening met verschillende factoren: tunnels, tolwegen en verkeerssituatie. Je hebt wel internet nodig om de app te gebruiken. Maar sinds kort kun je kaarten thuis alvast downloaden en op deze manier offline gebruiken.

Apple kaarten

Natuurlijk kon Apple niet achterblijven en is nu ook een app beschikbaar. De interface lijkt bijna op die van Google. Standaard is de app al voor geïnstalleerd op de iPhone.

TomTom

Wanneer je voor het eerst de TomTom Go app downloadt in de App Store krijg je 75 kilometer gratis. Als deze op zijn, kan je kiezen voor een abonnement.

Sygic

Sygic is gratis te gebruiken, maar heeft ook een Premium variant met meer functies. Handig is dat je kaarten en routes vooraf kan downloaden.

Het gebruiksgemak van deze apps verschillen onderling. Welke het best werkt is voor iedereen anders. Het kan zijn dat je bepaalde stemmen, lettertypen of meldingen niet fijn vindt. Nog een handige tip, gebruik een telefoonhouder. Zo heb je beide handen aan het stuur en voorkom je een boete. Ga je een lange rite maken? Vergeet de oplader niet van je telefoon. Door het langdurig gebruik te maken van apps kan de accu sneller leeg worden.

Navigeren tijdens het motorrijden

Tegenwoordig is een navigatiesysteem niet alleen een routeplanner die je van A naar B brengt. Fabrikanten als TomTom en Garmin ontwikkelen systemen met ‘alles erop en eraan’. Het voorziet je van veiligheid, comfort en luxe. Ook voor motorrijders zijn er verschillende toestellen ontwikkelt. De bekende Zumo motornavigatie van Garmin is bij veel mensen een liefhebber, door zijn grote scherm en processor. Met opties als bluetooth en WiFi koppel je eenvoudig je telefoon. Ook updates doen zonder kabel is een verademing. Welke van de twee merken je kiest hangt af van de gewenste opties en budget.