modeblog logo
Kleding,  Trends

Modetrends

Het blijft een vreemd jaar, een jaar waarin heel veel mensen over het algemeen meer binnen zitten dan andere winters. Dat heeft ook invloed op de modetrends van de winter 2020. Zie hieronder de trends op hoofdlijn en volg voor meer inhoudelijke artikelen het laatste mode nieuws op Modeblog.

1. Relaxed fit
Doordat iedereen (o.a. door COVID) veel meer binnen zit, is de noodzaak om er representatief uit te zien minder groot t.o.v. andere winters. Daardoor is een van de trends ook om een outfit te kiezen die vooral heel erg lekker zit. Het zijn vaak losse en wijde kledingstukken die het erg goed doen!

2. Ruitjes kleding
In de overgang van herfst naar winter is geruiten kleding eigenlijk altijd een trend die we zien. Dit jaar wordt ook deze trend voortgzet. Zowel heren als dames kopen deze kleding, zo blijkt uit onze cijfers.

3. Zwart
Uit de verkoopcijfers tot nu toe blijkt dat zwarte kleding meer dan ooit in trek is. Of dit ook te maken heeft met het feit dat veel mensen last hebben van ‘corona kilo’s’ dat weten we niet, maar een feit is dat zwarte kleding erg goed afkleed.