Cultuur,  Life

Met wat voor gitaar kan ik het beste beginnen?

Je wilt graag op gitaarles. Maar wat is eigenlijk de beste gitaar om te starten? In deze blog
kijken we naar de 2 belangrijkste gitaren: de akoestische- en de elektrische gitaar.
Om te beginnen, Krijg je het beste antwoord door jezelf af te vragen welke soort muziek je
wilt gaan spelen?
Hier is een aantal punten waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte akoestische en/of elektrische gitaar.

Er zijn twee hoofdcategorieën hier: akoestische en elektrische gitaren

Akoestische gitaren zijn geweldig voor de begeleiding van jezelf tijdens het zingen .

Electrische gitaren worden voornamelijk gebruikt in een band of een groep situatie voor gitaar solo’s en het ritme aan te geven.

De benaming “akoestische gitaar” geldt voor alle soorten gitaren,die ontworpen zijn om te spelen zonder verder het geluid via een aantal apparatuurelementen te versterken in speakers. Ze hebben stalen en/of nylon snaren.

Stalen snaren klinken heel veel anders en blikkeriger dan de nylon. Ze worden gebruik en zijn te horen in alle soorten muziek , van Pop tot klassieke muziek. De akoestische gitaren zijn de meest voorkomende gitaren en brengen een hoop gezelligheid en warmte in huis.

Nylon snaren gitaren zijn meestal geschikt voor en hoor je het meest in Klassiek, Spaans en Flamenco stijl muziek. Voor een prachtig voorbeeld van nylon-snarige magie moet je even zoeken op Paco De Lucia of John Williams. Zie Youtube. Deze gitaren zijn ook te horen in tal van andere populaire stijlen, zoals Sting met een heerlijk simplistische klank, maar het effectieve fretwerk, in het bekende en mooie nummer “Fragile”.

Zoek je gitaarlessen op maat?


Wil jij graag gitaar leren spelen? Akoestisch of juist elektrisch? Goede gitaarlessen zijn dan absoluut een must. Je kunt in grote lijnen kiezen tussen 2 soorten van lessen: online muziekles of juist bij een muziekschool. Het voordeel van gitaar leren spelen met online video’s is dat je het op je eigen tempo kunt doen. Je zit niet vast aan een rooster van de muziekschool.

Bovendien is het een stuk goedkoper. Wel is het van belang dat je voldoende zelfdiscipline hebt.