Wonen

Meisjes houden van veel soorten speelgoed

Meisjes houden van veel soorten speelgoed

Zoek je naar speelgoed voor meisjes? Meestal kun je dan allerlei kanten op. Veel meiden hebben een brede interesse als het gaat om speelgoed. Denk aan de poppenmoedertjes die alom aanwezig zijn. Verder knutselen de meeste meiden graag. En knutselspullen raken nu eenmaal snel op. Een nieuwe knutseldoos, een pak stiften of stempels doen het daarom vaak goed als meisjes speelgoed. Vaak mag ook buiten spelen op de belangstelling rekenen, waardoor ook steppen, trampolines of ballen leuk speelgoed voor meisjes zijn.

Passend meisjesspeelgoed is belangrijk

Koop altijd speelgoed dat aansluit bij de ontwikkeling en bij de behoefte. Geef je een step aan een meisje dat op dat moment het liefst hele dagen binnen knutselt en bouwt, dan doe je wellicht een miskoop. Zie je dat je dochter heel druk is met onderzoeken en nadenken, dan is het leuk om speelgoed te kopen dat daarbij aansluit. Geef je speelgoed dat past bij de interesse en bij de ontwikkeling, dan leert een kind vanzelf. Zo heeft speelgoed absoluut een belangrijk doel. Natuurlijk wil je dat je dochter geniet van het speelgoed. Maar het mooie aan goed speelgoed is dat kinderen er tegelijkertijd ontzettend veel van leren. Op sociaal, motorisch en op cognitief gebied.

Meisjes speelgoed voor buiten

Veel ouders maken zich zorgen om de schermtijd van hun kinderen. Echt niet alleen jongens gamen. Ook meisjes zijn vaak achter hun speelgoedcomputer, tablet, laptop of telefoon te vinden. Leuk buitenspeelgoed voor meisjes stimuleert buiten bewegen. En dat is belangrijk. Wil je je dochter vaker op haar fiets zien? Koop dan meisjes speelgoed waarmee ze haar fiets kan versieren. Het lijkt je goed dat ze haar conditie verbetert? Kies dan voor een balspel, een trampoline of een step. Is jouw kleine of iets grotere meid een echte onderzoeker? Dan komt een metaal detector goed van pas. Natuurlijk garandeert dit meisjes speelgoed meteen veel beweging.