Beauty

Liefde voor natuurlijke krullen met Cantu

Natuurlijke krullen verzorgen op de juiste manier kan een hele klus zijn. Het vinden van de juiste verzorgingsroutine is soms best ingewikkeld. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het vinden van de juiste verzorgingsproducten voor je natuurlijke krullen.

In dit artikel geven we jou een aantal handige tips voor het optimaal verzorgen van natuurlijke krullen. En zetten we topmerk in de spotlights: Cantu

Eerst beginnen we met een aantal praktische tips voor het verzorgen van natuurlijke krullen. En we kunnen niet anders dan beginnen met de curly girl methode. Heb jij daar al eens van gehoord? Het is een verzorgingsmethode die speciaal ontwikkeld is voor mannen en vrouwen die gezegend zijn met een bos krullen of kroeshaar.

De curly girl methode (CG Methode) is de afgelopen jaren enorm populair geworden binnen de curly community. Overgewaaid vanuit Amerika wordt deze methode steeds bekender en dat is niet voor niets, de CG methode betekend een revolutie voor het verzorgen van natuurlijke krullen.

De CG methode gaat uit van een aantal basis principes. Allereerst stop je per direct met het wassen van je haar! Ja, echt! Je stopt met het wassen van je haar. Het wassen met reguliere shampoo wel te verstaan. In bijna alle shampoos die je kunt kopen in de supermarkt zitten ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor je haar. Een aantal van deze ingrediënten zijn: sulfaten, minerale oliën, siliconen, uitdrogende alcohol en wax.

Zodra je de CG methode gaat volgen ga je deze ingrediënten niet meer gebruiken. Dat betekend dus dat je alle ‘gewone’ shampoos, gels, conditioners en andere haarverzorgingsproducten in de prullenbak kunt gooien. Grote kans dat in die producten één van eerder genoemde ingrediënten zitten.

Zodra je start met de CG methode pas je een verzorgingsroutine toe waarbij je alleen nog maar CG proof producten gebruikt. Deze kun je het beste kopen bij een gespecialiseerde webshop zoals cgproducten.nl. Deze webshop verkoopt alleen maar CG proof producten van meer dan 30 verschillende merken.

Naast het gebruik van CG methode proof producten is het belangrijk dat je weet wat jouw krullen nodig hebben qua verzorging. Gelukkig is dit geen natte vinger werk. Er staan online verschillende tests die je kunt doen om zo je haareigenschappen te testen. Zo test je jouw krullen op porositeit, elasticiteit en hydratatie. De uitkomst van deze testen zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste producten!

Haarverzorgingsproducten van Cantu
Een bekend merk binnen de curly girl community is Cantu -> (linken naar deze pagina. Dit merk heeft een breed assortiment met CG proof verzorgingsproducten. Verschillende hair lotions, styling gels, creams, curl activators, defining gels gemaakt met een unieke formulie met uitsluitend hoogwaardige en natuurlijk ingredienten. Voornamelijk de define & shine custard is erg populair en al jaren een echte bestseller van Cantu.