Life

Laat pijn jouw leven niet verpesten

Als pijn je leven overheerst

Pijnklachten in je lichaam zijn ertoe in staat om je hele leven te beheersen. Je zal minder graag bewegen wanneer je pijn hebt in je lichaam en daarnaast neemt de levensvreugde behoorlijk af. Veel mensen met pijnklachten krijgen dan ook te maken met een ernstig verminderde kwaliteit van leven. Wanneer pijn je leven overneemt is het goed om daar wat aan te doen.

Weet waar de pijn vandaan komt

Bij pijnklachten is het goed om te weten waar de pijn exact vandaan komt voordat je er wat aan gaat doen. Gaat het om een overbelasting door een verkeerde werkhouding of door de zorg voor je kinderen, dan valt er wat aan de pijn te doen door een goede werkhouding aan te leren, eventueel bij de fysiotherapeut, waardoor de pijnklachten op den duur zullen verminderen. Er kan echter ook worden vastgesteld dat je pijnklachten hebt door een chronische aandoening. Een versleten knie of elleboog zal voor behoorlijk wat overlast zorgen. Een overbelaste rug of reuma zorgen er eveneens voor dat je behoorlijk wat pijn te verduren krijgt.

Ga niet gelijk zelf dokteren

Juist doordat er zoveel zelfzorg manieren zijn om pijn te bestrijden is de verleiding groot dat je zelf gaat dokteren. Dit is echter nooit aan te raden. Het is pas goed om de pijn op dagelijkse basis aan te pakken als er een strategie voor is bepaald. Wanneer je weet hoe je de pijn kunt aanpakken is het goed om een bezoek aan de website www.verlichtdepijn.nl te brengen. Hier vind je de medische hulpmiddelen ,zoals een TENS apparaat , die jou helpen om de pijn ook daadwerkelijk te verlichten.

De werking van een TENS apparaat

Pijn kan je bijvoorbeeld aanpakken met een Tens apparaat. Dit is een apparaat wat lichte stroomstootjes afgeeft aan jouw lichaam. Daardoor wordt de pijnprikkel geneutraliseerd. Met pads die je zelf op de pijnlijke plekken op jouw lichaam plakt kan je dus de pijnprikkel neutraliseren waardoor je deze niet meer of minder voelt. De zenuwen krijgen een prikkel waardoor de pijn niet meer de overhand heeft in jouw lichaam.

Alles hangt af van een regelmatig gebruik

Ga jij voor de behandeling van pijnklachten een TENS apparaat gebruiken dan is het goed om vooraf informatie in te winnen. Overdaad schaadt en dat is zeker ook het geval bij dit soort apparaten. Er zal een gewenning plaatsvinden wanneer je de hele dag met een TENS apparaat op de pijnlijke plekken rondloopt. Een regelmaat van meerdere keren per dag is de oplossing die wel voor een langdurig resultaat zal zorgen.

Wanneer en hoe vaak jij dit apparaat nodig hebt hangt af van jouw persoonlijke situatie. Heb je de pijn vooral na het werken dan is dat het moment om het tens apparaat aan te sluiten. Heb je vooral pijn na het sporten dan heeft het weinig zin om de TENS plakkers (elektroden) te plaatsen voor dat je gaat sporten. Gaat het om een chronische pijn die de hele dag door aanhoudt dan zal je de plakkers meermalen per dag moeten aanbrengen.