Wonen

Kun je met plakfolie ook je vensterbank restylen?

Kun je met plakfolie ook je vensterbank restylen?

Een vensterbank in huis, ze zijn meestal van steen, van kunststof of van hout. En soms raak je er echt op uitgekeken. Dan heb je ze bijvoorbeeld ooit in het zwart gekocht omdat dat zo mooi bij je interieur paste. Maar omdat je onlangs een nieuw bankstel en tapijt hebt gekocht en je je muren een geheel andere kleur hebt gegeven, past die zwarte kleur van je vensterbanken echt niet meer bij de rest van je interieur. Tja, wat doe je dan? Je vensterbanken eruit slopen en er nieuwe voor terugplaatsen is een heel karwei. Bovendien zal hier ook een behoorlijk kostenplaatje aan zitten. Gelukkig is er een oplossing voor het restylen van je vensterbank in huis! Plakfolie is het antwoord!

 

Wat is plakfolie?

Om eerst even te weten te komen hoe dit alles werkt, moet je natuurlijk eerst weten wat plakfolie precies is. Dat gaan we je nu vertellen. Plakfolie is een soort sticker, maar dan van groot formaat. In tegenstelling tot stickers waar vaak logo’s of teksten op staan, bevat de print van plakfolie meestal een afbeelding van:

 

– Marmer

– Hout

– Steensoorten

– Bloemen

– Effen kleuren

– RVS look

– Betonachtige prints

Omdat het folie zelfklevend is, kun je het op je vensterbank plakken, maar bijvoorbeeld ook op je keukenkasten, binnendeuren of meubels. En dit geeft een verrassend mooie uitstraling. Vooral als je voor de houtsoorten, het steen (bijvoorbeeld graniet) en beton kiest, lijkt het net alsof je zo’n dure vensterbank hebt aangeschaft. Het leuke is, dat plakfolie bijna niets kost. En je dus eigenlijk voor een paar tientjes al je vensterbanken kunt restylen.

 

 

Plakfolie goedkope oplossing voor interieurstyling

Plakfolie is dé oplossing voor goedkope interieurstyling. Je kunt het namelijk bijna overal voor gebruiken. En omdat het materiaal zelf van pvc is gemaakt, is het ook bestand tegen druppels van water. (als je bijvoorbeeld je planten op de vensterbank water geeft) Het is dus niet zoals bij gekleurd papier, dan je dan gelijk van die grote vlekken in het papier ziet zitten. Nee, het water blijft gewoon op het folie liggen zodat je het met een doekje makkelijk af kunt nemen.

 

Waar kun je plakfolie vensterbank kopen?

Plakfolie voor vensterbanken koop je bijvoorbeeld bij Raamfolieonline.nl. Deze naam doet je waarschijnlijk vermoeden dat zij raamfolie verkopen. En dat klopt. Maar naast raamfolie hebben zij ook een hele grote collectie plakfolies. Zeker interessant om daar eens wat inspiratie op te doen.