Eten en Drinken

Kom uit je kerst kookroes met Teppanyaki!

Kom uit je kerst kookroes met Teppanyaki!

Ben je op zoek naar iets anders om dit jaar voor het kerstdiner te maken? Heb je genoeg van dezelfde oude kalkoen of ham? Waarom probeer je niet iets nieuws en maak je een teppanyaki bord! Teppanyaki is een soort Japanse keuken die gekookt wordt op een ijzeren bakplaat. Het is een heerlijk en gezond alternatief voor de traditionele kerstmaaltijd.

Een korte geschiedenis van Teppanyaki

Teppanyaki gaat terug tot de Meiji periode in Japan (1868-1912). Dit was een tijd van grote veranderingen voor Japan, omdat de westerse cultuur en ideeën voor het eerst werden geïntroduceerd. Een van deze westerse invloeden was de tafelgrill. Deze grills waren oorspronkelijk ontworpen voor westerse steakhuizen, maar ze sloegen al snel aan in Japan. Het duurde niet lang voordat Japanse koks ze gingen gebruiken om traditionele Japanse gerechten te bereiden, zoals yakitori (gegrilde kip) en yakiniku (gegrild rundvlees)

 

Hoe maak je een Teppanyaki plaat?

Er zijn veel verschillende manieren waarop je een teppanyaki plaat kunt maken. Je kunt kip, rundvlees, garnalen of tofu als eiwit gebruiken. Voor groenten kun je alles gebruiken wat je lekker vindt of bij de hand hebt. Enkele goede opties zijn broccoli, wortels, uien, champignons en paprika’s. Je hebt ook wat bakolie en sojasaus nodig.

 

Verwarm eerst je ijzeren bakplaat of koekenpan. Doe dan een klein beetje olie in de pan en laat hem heet worden. Doe vervolgens je eiwit in de pan en bak het tot het bruin en doorbakken is. Voeg tenslotte je groenten toe en kook ze tot ze zacht zijn. Als alles gaar is, kun je naar smaak sojasaus toevoegen. Serveer warm en geniet!

 

Dus dump deze kerst de kalkoen en ham en probeer iets nieuws! Teppanyaki is een heerlijke en gemakkelijke manier om je kerstdiner routine te veranderen. Je familie en vrienden zullen er dol op zijn! Dus waarom zou je het niet eens proberen? Misschien vind je het gewoon lekkerder dan de traditionele kerstmaaltijd! Bekijk het assortiment teppanyaki platen van Maxtotaal eens.