Wonen

Kinderfeestjes aan huis

Kinderfeestjes aan huis

De leukste tijd voor een kind is toch wel hun eigen verjaardag. Misschien kun je het nog wel herinneren van vroeger, toen je zelf een kind was. Al weken uitkijken naar je verjaardag en de avond ervoor helemaal niet kunnen slapen. Een wensenlijstje maken, stiekem naar cadeautjes zoeken en samen een kinderfeestje plannen. Niets is leuker dan samen met vriendjes die je zelf hebt uitgekozen een feestje vieren. Maar wat voor een kinderfeestje gaat het worden en wat voor activiteiten ga je doen? Dit zijn best nog wel lastige dingen waarbij je rekening moet houden met het aantal kinderen, de leeftijd en het budget. Momenteel is alles duurder geworden en is er misschien minder budget voor een groots kinderfeestje. Gelukkig hoeft dit echt niet altijd duur te zijn of buiten de deur. De leukste kinderfeestjes zijn gewoon thuis! De activiteiten zijn erg afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, maar er zijn activiteiten die bij elke leeftijd leuk zijn. Ik ga je in dit blog helpen met een aantal ideetjes!

 

Cake versieren

Het is altijd leuk om een feestje te beginnen met drinken en wat lekkers. Maar het is nog leuker om zelf hiermee aan de slag te gaan. Zo maak je er een activiteit van en snoep je ondertussen al wat van de tijd weg. Het meeste simpele en goedkoopste is om een plakje cake te versieren. Koop of bak een cake en snijd deze in plakken. Om de cake te versieren heb je slagroom en wat leuke sprinkels nodig. Dit kunnen hagelslag, vlokken of muisjes zijn, maar er zijn ook speciale sprinkels om taarten mee te versieren. Vergeet niet een kleed of tafelzeil op de tafel te leggen, want er gaat gegarandeerd geknoeid worden met deze activiteit. Als je nog geen kleed in huis hebt kun je hele leuke vinden op hiptafelzeil.nl.

 

Oudhollandse spelletjes

Het klinkt erg oudbollig, maar oudhollandse spelletjes geven de meeste lol en vaak zijn ze budget proof. Denk eens aan de stoelendans waarbij je alleen wat stoelen en muziek nodig hebt. Koekhappen, snoephappen en spijkerpoepen zijn hele leuke spelletjes waarbij je eigenlijk geen geld hoeft uit te geven.

 

Activiteiten voor iets oudere kinderen

Op een bepaalde leeftijd zijn spelletjes niet meer leuk en wordt het wat lastiger om andere activiteiten te bedenken. De wat oudere kinderen houden van gamen of televisie kijken waar je weer mooi op kunt inspelen. Houd een gamemiddag, filmavond of zelfs een slaapfeestje. Je hebt hier weinig middelen voor nodig, alleen wat drinken, snacks en natuurlijk goede zin!

 

Ideetjes voor het eten

Vaak sluit je een feestmiddag af aan de keukentafel en ga je gezellig samen eten. Je kunt patat of pizza halen, maar dat is niet helemaal budget proof. Ga lekker pizza maken en laat de kinderen zelf hun eigen pizza beleggen. Je kunt pannenkoeken bakken, zelf patat frituren of allemaal kleine hapjes maken.

 

Een kinderfeestje is en blijft een belangrijk onderdeel in het leven van een kind en gelukkig zijn er genoeg ideeën en activiteiten waardoor je het feestje lekker thuis kunt houden.