Wonen

Jouw woonkamer in cognac

Jouw woonkamer in cognac

Een kleur die dit jaar niet uit je interieur mag missen is cognac. Deze kleur brengt veel warmte en karakter in je woonkamer. De cognac woontrend is eigenlijk een beetje geïnspireerd op de vintage woontrend. In die woontrend zijn namelijk veel banken van cognackleurig leer gemaakt. Het fijne aan cognac is dat je met deze kleur alle kanten op kan. Het staat prachtig in lichte interieurs, maar het geeft ook een chique draai aan donkere interieurs. De cognactrend kan je op allerlei verschillende manieren in jouw leefruimte toepassen. In deze blog geven wij je inspiratie over hoe jij cognac in jouw interieur verwerkt.

Minimalistisch met cognac

Je bent waarschijnlijk al bekend met de minimalistische interieur stijl, deze stijl kan je super goed combineren met verschillende cognac items. Het combineren van cognac met de minimalistische stijl zorgt een beetje voor een landelijk gevoel. Maar het is vooral een stoere woonstijl. Een cognackleurige bank geeft namelijk meteen een stoer tintje aan het interieur. Dit komt ook vaak doordat cognac vaak in combinatie met leer te vinden is. Leer is een natuurlijk materiaal dat in elke woonstijl prachtig staat. Plaats bijvoorbeeld een cognac kleurige bank in een veelal wit interieur. Een wit vloerkleed, shutters wit, en witte muren. Zo creëer je in een handomdraai een tijdloos en hip interieur!

Cognac in botanische sferen

Cognac past ook super goed in design interieurs met een botanische sfeer. Vooral een cognac bank is erg geschikt in deze interieur stijl. Leer is namelijk een materiaal dat goed samengaat met eigenlijk ieder ander materiaal. Hierdoor kan je deze in allerlei verschillende soorten interieurs plaatsen. In een botanisch interieur mag een donkergroene of donkerblauwe kleur op de muur eigenlijk niet missen. Het geheel kan je afmaken met planten in terracottapotten of keramische bloempotten. Leg een vloerkleed met een vintage-look op de vloer en je botanische cognac interieur is helemaal af!

Cognac in een bohemian jasje

Veel cognackleurige banken doen ook vaak denken aan de bohemian interieurstijl. Het hoeft niet allemaal strak en neutrale kleuren te zijn. Juist een beetje een chaos kan heel veel sfeer aan je woonkamer geven. De bohemian stijl kenmerkt zich door veel warme kleuren te gebruiken, van oranje, donkerrood, donkergroen en goud. Plaats voor de finishing touch veel planten in je woonkamer en je bohemian interieur met cognac is perfect!