Wonen

Je treft een dode vogel aan voor je deur: wat nu?

Je treft een dode vogel aan voor je deur: wat nu?

Als jij al een tijdje de eigenaar bent van één of meerdere katten weet je precies wat we bedoelen met de titel van dit blog. Katten willen er namelijk nog wel eens voor zorgen dat er op een bepaald punt van de dag ineens een dode – of in sommige gevallen zelfs halfdode – vogel voor je deur ligt. Dit is natuurlijk niet het meest frisse gezicht en vanzelfsprekend wil je niet dat dit een gewoonte gaat worden. Gelukkig zijn er wat manieren waarop je deze kans een stuk kleiner maakt. Hoe jij er dus voor zorgt dat er voortaan niet snel een vogeltje voor jouw deur zal liggen, lees je in dit blog!

‘That’s life’

Naast dat Frank Sinatra een leuke hit heeft kunnen scoren met de naam ‘That’s life’, is het ook wel aardig van toepassing op dit blog. Dat een kat namelijk een prooi vangt, is niets anders dan hoe de natuur in elkaar zit. Door het overlevingsinstinct dat een kat heeft, zal deze al snel op zoek gaan naar een prooi en dan is het nog maar een kwestie van tijd voor hij of zij deze ook vangt.

Echter moeten we er wel bij vermelden dat het niet heel gebruikelijk is dat een kat zijn prooi dan ook bij een deur neer legt. Dit kan eigenlijk alleen komen door een bepaalde verveling of een bepaalde trots. Wees er in ieder geval zeker van dat jouw kat thuis niets tekort komt. Zo moet je dagelijks checken of jouw lieve huisdier nog genoeg te eten en te drinken heeft. Je verkleint zo de kans dat deze zelf op jacht gaat…

De verveling heerst

Zoals je net al even hebt kunnen lezen, is het ook mogelijk dat je kat zich wat verveelt. Waar wij al gauw een spelletje op onze telefoon gaan doen of desnoods een lange wandeling gaan maken, kiest een kat er al snel voor om een prooi te gaan vangen. Gezien het feit dat jouw kat zijn of haar prooi ook niet opeet, is de kans groot dat dit dan ook echt het geval is. Hier kun je gelukkig wat tegen doen!

Door een krabpaal aan te schaffen, zorg je ervoor dat jouw kat wat te doen heeft als deze zich verveelt. De kans op nog meer dode – of halfdode – vogeltjes voor jouw deur is inmiddels nog meer verkleint!