Is polyamorie de nieuwe trend?
Polyamorie staat voor meervoudige liefde. Niet te verwarren met polygamie, wat verboden is. Steeds meer en meer jongeren en ook minder jongeren geloven niet meer in monogamie. Monogamie, iedereen kent het wel, je blijft trouw aan je ene partner. Het voelt voor sommigen een beetje een opgelegde norm van de maatschappij.
Tegenover monogamie staat polyamorie. In een polyamoureuze relatie stel je je open voor meerdere partners en geliefden. In alle eerlijkheid en transparantie naar andere partners toe. Liefde in meervoud zeg maar. In een monogame relatie houd je je aan 1 enkele partner. Zoals we allemaal weten is een monogame relatie niet altijd een succes. Veel partners in een monogame relatie hebben zonder medeweten van hun partner een relatie buiten hun vaste relatie om.
Polyamorie is niet bedriegen met toestemming
Een belangrijke afspraak binnen polyamorie is dat je partner(s) op de hoogte zijn. Deze partners hebben ook inspraak. Waarbij ze bijvoorbeeld een veto kunnen stellen. Volledige inspraak dus. Openlijk kunnen praten met je partners over je andere partners is immers een enorm bevrijdend gevoel. In het begin kan polyamorie nogal ingewikkeld lijken. Maar dat is het helemaal niet. Deze gids, Polyamorie voor beginners, helpt je alvast even op weg.
Hoe andere polyamoureuze mensen ontmoeten?
Je kan andere polyamoureuze mensen ontmoeten via datingsites zoals PolyDating. Deze website is speciaal ontwikkeld voor mensen die interesse hebben in polyamorie. Zowel voor Polyamorie Nederland als Polyamorie België is deze website uitermate geschikt om je eerste stappen te zetten. Of om als ervaren polyamourist andere gelijkgestemden te ontmoeten.
Mensen die polyamoureus zijn, zijn meestal hoogopgeleid. Je vindt ze in alle leeftijden maar het zijn vooral dertigers. Ook bij de jongeren beweegt er wat. Steeds meer jonge mensen geloven in polyamorie als relatievorm.