Financieel,  Wonen

Is overstappen verstandig met de huidige energieprijzen

Met de huidige situatie op de energiemarkt heb je jezelf vast weleens afgevraagd of nu juist wel, of juist niet moet overstappen van energieleverancier.

De energiemarkt is overspannen

Je zult het ongetwijfeld hebben meegekregen in het nieuws. De energiemarkt is volledig op hol geslagen.

Doordat de inkoopprijs voor stroom en gas explosief is gestegen de laatste weken passen de energieleveranciers hun energietarieven hierop aan. Deze stijging zorgt voor grote onrust op de energiemarkt.

Als gevolg hiervan hebben sommige leveranciers hun cashback acties stopgezet. Andere energieleveranciers hebben zelfs besloten om de verkoop van nieuwe contracten volledig te pauzeren.

Hierdoor is het aanbod in de meeste energievergelijkers minder uitgebreid dan je misschien gewend bent.

Is het nog verstandig om je energiecontract aan te passen.

Als je nog energiecontract voor minimaal een half jaar met vaste prijzen, dan is het waarschijnlijk het verstandigste om af te wachten en kijken wat de prijzen de aankomende maanden gaat doen.

Loopt je energiecontract binnenkort af dan krijg je straks te maken met variabele energietarieven. In dit geval is onafhankelijk energie vergelijken niet onverstandig omdat de onderlinge tussen de leveranciers behoorlijk groot zijn.

De oplossing voor de stijgende energieprijzen

Het demissionaire kabinet heeft besloten om de huishoudens in Nederland te compenseren met gemiddeld € 400,- per jaar. Ze hebben hiervoor 375 miljoen euro vrijgemaakt en tevens wordt de energiebelasting verlaagd.