Life

iPhone kapot? Dit zijn de opties voor het repareren

iPhone kapot? Dit zijn de opties voor het repareren

Het kan iedereen wel eens overkomen, je iPhone glijdt uit je hand en valt zo op de grond. Met een beetje geluk heb je geen krassen op het beeldscherm en werkt de telefoon nog naar behoren. Helaas kan je soms pech hebben waardoor het scherm van de telefoon toch kapot is gegaan. Hartstikke vervelend want nu moet je de stap nemen om je telefoon te laten repareren. Maar wat zijn eigenlijk de opties voor een kapotte iPhone? In dit artikel lees je wat je kan doen bij schade aan je telefoon.

Garantie? Ga langs de Apple store

Ongeacht waar je de iPhone hebt gekocht, heb je recht op garantie bij de Apple store. Of je beeldscherm nou kapot is of dat de software niet goed werkt, de medewerkers van Apple zullen dit voor jou repareren binnen de garantie periode. Op de website van apple.com/nl/ kan je de verschillende antwoorden vinden voor het oplossen van software problemen. Kom je er niet uit? Dan kan je aangeven dat je in contact wil komen met een Apple specialist, dit kan via chat of telefonisch. De specialist zal op afstand kijken in de software van jouw telefoon om zo het probleem op te lossen. Gaat het om een kapotte beeldscherm of werkt de batterij niet meer naar behoren? Dan kan je een afspraak maken in een Apple store of een andere gecertificeerde Apple winkel. Het personeel zal dan je IPhone nakijken en beslissen of de telefoon gerepareerd kan worden of dat je een nieuwe voor in de plaats krijgt. Twijfel je of je nog garantie hebt op je telefoon? Neem dan gewoon contact op met Apple en zij zullen dit dan voor je uitzoeken.

Breng je iPhone naar gecertificeerde reparateur

Heb je geen garantie meer of geen Apple store in de buurt? Laat je iPhone dan repareren bij een gecertificeerde shop zoals ThePhoneLab. Voordat je je telefoon naar een reparateur brengt, vergelijk eerst de prijzen en bekijk de reviews. Je wil niet achteraf te veel betalen of binnen een paar weken je telefoon opnieuw laten repareren. Daarom adviseren we altijd om naar een shop te gaan die gespecialiseerd is in Apple producten.
Wanneer je een verzekering hebt afgesloten voor je telefoon kan je het beste eerst contact opnemen met de verzekering. Wellicht vergoeden zij de reparatie wel of bieden zij een leen toestel aan voor de periode dat je eigen telefoon gemaakt wordt. Bied de verzekering geen leen toestel aan? Dan kan je aan de shop vragen of het ook mogelijk is of zij jouw telefoon binnen één dag kunnen repareren. Bij ThePhoneLab hebben ze bijvoorbeeld een haal & brengservice waarbij zij jouw telefoon ophalen en na de reparatie dezelfde dag nog terugbrengen.

Zelf je iPhone maken?

Voor de slimme techneuten onder ons die verstand hebben van telefoon of computers is het mogelijk om zelf je iPhone te repareren. Let echter wel op dat je niet de telefoon binnen de garantie periode gaat open breken. Vaak komt hierdoor de garantie namelijk te vervallen en dat is zonde. Ook moet je opletten als je een verzekering hebt afgesloten wat daar de voorwaarden voor zijn. Met andere woorden: sleutel niet zomaar aan je iPhone zonder eerst gecontroleerd te hebben of het wel kan.