Wonen

Houten elementen in de badkamer

Houten elementen in de badkamer

Houten elementen zagen we tot voor kort vooral in wat oudere badkamers. Maar tegenwoordig is hout in de badkamer weer een echte trend. Hout zorgt voor het gevoel van rust en ontspanning, precies wat je wil in een badkamer! In deze blog vertellen we je alles over houten elementen in je badkamer.

Soorten hout

Je eerste gedachten bij hout in de badkamer is misschien wel: kan hout wel tegen vocht? Niet alle houtsoorten zijn even goed bestand tegen vocht en daarmee geschikt voor in de badkamer. Maar er zijn een aantal houtsoorten die wel tegen vocht kunnen. De meeste houten producten voor in de badkamer worden gemaakt van massief eiken en teakhout.

Houtlook

Hout is een natuurproduct en daardoor relatief kostbaar. Daarnaast is niet elke houtsoort dus bestand tegen vocht. Maar er is een goed alternatief: houtlook. Houtlook zien we voornamelijk terug in keramische tegels, maar ook badmeubels hebben vaak een houtlook. Bij houtlook wordt er een soort print aangebracht op materiaal dat bestand is tegen vocht. Bij tegels gaat het vaak om keramiek en bij badmeubels om MDF. Doordat deze opdrukken knoesten en nerven hebben, lijken houtlook producten net echt. Je behoudt hiermee dus ook de warme en natuurlijke sfeer van hout. Het andere voordeel is dat het minder kostbaar is dan echt hout.

Houten elementen

In de badkamer zien we dat er vaak gekozen wordt voor een badmeubel van hout of met een houtlook. Deze creëren een rustige en eenvoudige basis waardoor je met andere elementen de uitstraling van je badkamer kunt bepalen. Daarnaast worden houtlook tegels steeds populairder. Deze kun je niet alleen aanbrengen op de vloer, maar ook op de wanden. Met deze tegels creëer je het echte wellness-gevoel. Wil je graag op een subtiele manier hout toevoegen aan je badkamer? Dan kan je ook kiezen voor houten accessoires, denk bijvoorbeeld aan een spiegel met een houten omlijsting of houten badaccessoires.

Gewenste uitstraling creëren

Houten elementen passen bij verschillende badkamerstijlen. Zo kan je een landelijke badkamer creëren door te kiezen voor houtlook tegels en een houtlook badmeubel. Maar ook in industriële badkamers komen vaak houten elementen terug, deze worden dan gecombineerd met zwarte accenten. Ga je liever voor klassiek? Combineer dan houtlook tegels met een hoogglans meubel en rvs-kranen. De mogelijkheden zijn dus vrijwel eindeloos.

Complete ontzorging

Ben je op zoek naar een badkamer met houten elementen? Kom dan eens naar een van onze winkels. We hebben daar badkameropstellingen in alle soorten, kleuren en maten en dus ook met hout. Je kan in alle rust de winkel bekijken en inspiratie op doen. Wil je graag advies ontvangen? Onze adviseurs staan in de winkel voor je klaar om je te voorzien van advies. Daarnaast kunnen zij een 3D-ontwerp voor je maken zodat je precies weet hoe je nieuwe droombadkamer eruit komt te zien. Ben je tevreden met het ontwerp en heb je de badkamer gekocht? Dan komen we deze, gratis, bij je thuisbezorgen. Indien gewenst kunnen we ook de montage voor je verzorgen. Bij Sani4All zijn we er om je compleet te ontzorgen.