Beauty

Hoe vaak mag je je haar verven?

De haren verven is in ons land steeds gebruikelijker geworden. Sinds de komst van minder agressievere middelen voor het verven van het haar, lijkt het bijna vanzelfsprekend te zijn om dit te laten doen. We zien het zelfs bij jonge tieners. Daarnaast is er ook vrijwel geen verschil meer in geslacht. Waar voorheen nog enkel vrouwen hun haar lieten verven, heeft het gros van de mannen dit ook al eens gedaan. Wel is er een duidelijk verschil te zien in de reden voor het kleuren van het haar. Zo doen vrouwen dit veelal omdat ze toe zijn aan een ander kleurtje en willen experimenteren en doen mannen dit met name op leeftijd om de grijze kleur te verbergen of het haar juist egaal grijs te kleuren.

Toch ontstaat door dit alles ook één belangrijke vraag, want hoe vaak mag je je haar eigenlijk precies verven? Zit hier een maximaal aantal aan? En waar moet je op letten als je je haar vaker dan één keer verft?

Is regelmatig verven aan te bevelen?

In de meeste situaties willen mensen na die eerste keer verven dit ook vaker doen. Simpelweg omdat ze zo blijvend van hun grijze haren af kunnen komen of omdat ze een bepaalde kleur zó mooi vinden, dat ze deze graag willen behouden. Dan rijst misschien gelijk ook de vraag of het wel aan te bevelen is om je haar regelmatig te kleuren. Dit is niet eenvoudig te beantwoorden. Dit hangt namelijk van verschillende factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de gezondheid van het haar, maar ook aan het kleurgebruik.  Zo zal het geheel bleken van het haar veel meer invloed hebben op het haar dan het haar simpelweg een tintje lichter of donkerder maken.

Ook de behandeling na afloop van het verven speelt hier een belangrijke rol. Zo is het belangrijk dat het haar na het verven op de juiste manier wordt verzorgd. Bijvoorbeeld met de shampoo van Olaplex. Dit wordt tegenwoordig bij veel kapperszaken al standaard gebruikt na het verven. Olaplex draagt bij aan een beter kleurbehoud van het geverfde haar en zorgt ervoor dat het minder snel uitdroogt.

Wil je jouw haar regelmatig een geheel nieuwe haarkleur geven? Gun je haar dan in elk geval minimaal 7 á 8 weken rust. Wil je simpelweg de kleur bijwerken? Dan kan dit vaker tussentijds worden gedaan.

Mogelijke gevolgen

Hoewel haarverf door de jaren heen steeds minder schadelijk is geworden, heeft het nog altijd mogelijke gevolgen voor de gezondheid van het haar. Het verven kan namelijk schadelijk zijn. Zo kunnen de haarwortels afbreken, het haar doffer worden of zal je eigen haarkleur definitief vervagen. Daarnaast is er bij het verven van het haar ook nog altijd een klein risico dat dit schadelijk zal zijn voor de gezondheid. Zeker als het gaat om de haarverfproducten die je bij drogisterijen kunt kopen. Het is een stuk veiliger om het haar bij de kapper te laten kleuren. Zij zullen over het algemeen ook altijd eerlijk adviseren hoe je je haar gezond kunt houden en hoe vaak je kunt terugkomen om te kleuren. Daarnaast gebruiken zij enkel hoogwaardige producten om de veiligheid te waarborgen.