Wonen

Hoe creëer je een Ibiza tuin met tuinmeubelen?

Nu het weer langer licht is buiten kun je vast bijna niet wachten op de zomer. Ga alvast aan de slag in de tuin, maak je loungeset schoon en breng alvast een zomerse sfeer aan. Met een Ibiza tuin kun jij iedere dag genieten van een zomers gevoel vanaf jouw loungeset. Maar hoe creëer je een Ibiza tuin? In dit blog lees je alles over de Ibiza tuinstijl.

Wat is een Ibiza tuinstijl?

Ibiza is een eiland van Spanje en ligt in de Middellandse Zee. Dit eiland is een populair vakantieoord. Kenmerkend zijn de azuurblauwe zee, witte stranden vol met loungesets, strandfeesten en een bruisend nachtleven. Wil je een Ibiza tuinstijl aanbrengen in jouw tuin? Kies dan voor witte en zachte kleuren, breng verschillende loungeplekken aan met loungesets en voeg feestelijke details toe. Het belangrijkste is dat jouw tuin een opgewekte en rustgevende uitstraling krijgt.

Welke tuinmeubelen passen in een Ibiza tuin?

Om een rustgevende Ibiza tuinstijl aan te brengen kun je het beste kiezen van tuinmeubelen in lichte kleuren. Denk aan teakhouten loungesets, low loungesets, wit aluminium loungesets, loungesets met licht gekleurde loungekussens, dining loungesets of loungesets gemaakt van wicker in een lichte kleur. Natuurlijke elementen, zoals teakhout en wicker passen erg goed in een Ibiza tuinstijl omdat ze warmte uitstralen. Teakhout en wicker passen goed bij witte loungesets en warme natuurtinten.

Welke planten passen in een Ibiza tuinstijl?

Heb jij een loungeset of meerdere bij elkaar passende loungesets uitgekozen die passen bij een Ibiza tuinstijl? Dan is het tijd voor de verdere aankleding van jouw tuin. Plant bijvoorbeeld diverse grassoorten naast jouw loungesets. Grassen zijn terug te vinden in de duinen en geven een strand gevoel. Door grassen hoog te laten groeien rond loungesets ontstaat een geborgen en warm gevoel. Olijfbomen passen uitstekend in een mediterraans landschap. De lichte bast en grijsgroen gekleurde bladeren stralen rust uit. Hierbij past een haag van olijfwilg om loungesets mee af te schermen.

Voeg mediterraanse kleuren toe aan je tuinmeubelen

Dit jaar zijn mediterraanse kleuren helemaal hip om toe te voegen op het terras. Wit tinten die doen denken aan schelpen, blauwe kleuren van de zee en beige zoals het zand en het rotsachtige landschap van Ibiza. Leg jouw loungeset helemaal vol met kussens in deze prachtige kleuren die nu overal verkrijgbaar zijn. Hou de kleuren op je loungeset rustig of voeg een knallende kleur toe voor een feestelijk effect, zoals zonnig geel.

Verlicht je tuin

Ook voor verlichting ga je naar Ibiza op vakantie. Breng licht aan in de duisternis en creëer een geluksgevoel met mooie lampen. Jute, macramé en rotan zie je nu overal terug en passen perfect bij een Ibiza stijl. Plaats een hemel met verlichting boven jouw loungeset en hang een slinger op met lampionnen van gevlochten riet, jute of touw.