Life

Hier moet je op letten bij het kopen van een tweedehands auto!

Het is zover: je hebt eindelijk de knoop doorgehakt en besloten om een auto te gaan kopen. Nou, dat is nogal een beslissing natuurlijk. Het is een hele investering en niet alleen op het gebied van geld. Je wilt er natuurlijk ook lang in kunnen rijden! Kies je voor een nieuwe of toch een tweedehands? En heb je al voorkeuren op het gebied van bepaalde kenmerken zoals het merk, grootte en kleur? Er komen dus nogal wat vragen op je af, wanneer je een auto gaat kopen. Steeds meer mensen kiezen voor een tweedehandsauto, en daarom leggen we je in deze blog uit waar je precies op moet letten. Zo koop je nooit meer een kat in de zak!

Gereden kilometers

Dit is het belangrijkste en misschien wel het bekendste kenmerk waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto. Aan het aantal gereden kilometers van een auto kun je veel aflezen. Niet alleen hoe oud een auto ongeveer is, ook hoeveel het gebruikt is in die tijd. Hierbij geldt natuurlijk: hoe meer gereden kilometers, hoe meer de auto gebruikt is. En dus hoe groter de kans dat de tweedehands auto problemen gaat krijgen in de toekomst zoals een kapotte accu. Dit is dus een kenmerk die je zeker niet uit het oog mag verliezen!

Prijs

Bij het kopen van een tweedehands auto ben je over het algemeen goedkoper uit dan een nieuwe auto. Dus dat is al mooi meegenomen! Maar dan blijft er nog een erg breed budget over. Daarom is het erg verstandig om voor jezelf te bepalen wat je ongeveer wilt of kunt uitgeven, vóórdat je naar auto’s gaat kijken. Zo voorkom je dat je te veel uitgeeft aan een auto. Ook ga je hierdoor kritischer kijken naar de prijzen van verschillende auto’s. Want prijzen kunnen sterk verschillen, en een hogere prijs verzekert je helaas niet direct van een betere tweedehands auto.

Weet waar je koopt

Wanneer je dan eenmaal besloten hebt welke auto je wilt hebben, komt de volgende vraag in je op: waar ga je het kopen? Een tip hierbij is om je tweedehands auto te kopen bij een BOVAG-dealer. BOVAG staat voor Bond Van Automobielhandelaren en Garagehouders en is een brancheorganisatie die toeziet op de kwaliteit. Alle autobedrijven die zich aan willen sluiten bij BOVAG moeten dan ook aan strenge eisen voldoen. Wanneer je een auto koopt bij een BOVAG-dealer, heb je recht op meer onderhoud, garantie en eventuele bemiddeling. Dus dit is zeker aan te raden!