Life,  Trends

Het verhaal achter De Gedichtenkamer

Mijn naam is Merel Kuijpers en ik ben de trotse eigenaar van De Gedichtenkamer. Ik woon in Meppel in een knus appartement, samen met mijn vriend en onze katten Moos en Mees. Omdat ik nooit zo goed kan stil zitten, werk ik naast het werken bij De Gedichtenkamer ook op een buitenschoolse opvang. Een lekker drukke, maar ontzettend leuke combi!

Ik ben gek op schrijven en dit is op jonge leeftijd al bij mij ontstaan. De reden daarvan is iets minder leuk. Het ging bij mij thuis namelijk niet goed. Hierdoor vluchtte ik regelmatig weg in mijn schrijven en verhalen. Ik hoop met mijn schrijven anderen te raken en aan het denken te zetten. Inmiddels heb ik twee boeken mogen uitgeven, waar ik heel dankbaar voor ben (deze vind je onder het kopje: boeken). Ik hoop in de komende jaren veel mensen blij te mogen maken met mijn producten en de persoonlijke gedichten op maat.

Als klein meisje in een onveilige thuissituatie was ik al veel bezig met schrijven, om te ontsnappen aan de werkelijkheid en om verdriet een plekje te kunnen geven. Dit heeft mij veel geholpen en steun gegeven.

Als klein meisje, met mijn vulpen en notitieboekjes, had ik nooit kunnen dromen dat er op een dag twee boeken met mijn naam erop uitgegeven zouden worden. Hier ben ik dan ook enorm trots op, maar ik hoop vooral dat ik met de teksten die ik schrijf, anderen mag inspireren of troost kan bieden.

Inmiddels ben ik 24 jaar en krijg ik steeds vaker de vraag of ik een gedicht wil schrijven voor de mensen in mijn omgeving. Heel bijzonder om te mogen doen en het smaakte dan ook naar meer. Zo ben ik, eigenlijk dankzij een collega op het idee van de gedichten op maat service gekomen. Hiermee is tijdens mijn werk op een buitenschoolse opvang ‘De Gedichtenkamer’ geboren. Na een tijd alleen actief te zijn geweest op Instagram gaat De Gedichtenkamer groeien en heeft het nu een webshop. Ik ben heel benieuwd wat de toekomst in petto heeft.