Life

Het kiezen voor een hondenras

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe hond is het verstandig om je online eerst goed in te lezen over karaktereigenschappen, uiterlijk en de persoonlijkheid van een bepaalde hond. Je kunt een hele leuke hond hebben gezien qua uiterlijk, maar zijn of haar karakter moet wel passen bij jouw persoonlijkheid. Zelf binnen de honderden verschillende hondenrassen is er een grote variëteit in de manieren waarop een hond reageert of handelt.

Je hebt het ongetwijfeld al vaker door meerdere mensen horen zeggen dat een nieuwe pup voor het eerst meenemen naar huis een behoorlijke opgave blijkt te zijn. Vroeger was het altijd normaal om de hond zo ver mogelijk uit de slaapkamer te houden zodat je niet wakker zou blijven van het gepiep van de pup, tegenwoordig is de aanpak anders.

Vanaf het moment dat je de pup naar huis neemt verandert alles voor de hond dat bij hem of haar vertrouwd is. Vaak is het enige dat de pup meekrijgt een vodje met herkenbare ‘nest’ lucht. Geen warmte meer van de moederhond of de broertjes en zusjes. Uiteindelijk komt dit goed maar je moet de pup wel eerst goed opvoeden en verzorgen.

Bij het opvoeden van een hond moet er op veel dingen gelet worden, maar ook voor die tijd is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Zorg dat je alles in huis kant en klaar hebt vanaf het moment dat je de pup gaat ophalen. Denk aan een bech, voer, hondenspeeltjes et cetera. Op Alles over hondenrassen lees je alles over alle hondenrassen. Zo ga je goed voorbereid van start!