Life

Heb jij al eens aan een strandvakantie naar Duitsland gedacht?

Heb jij al eens aan een strandvakantie naar Duitsland gedacht?

Bij een strandvakantie denk je misschien niet meteen aan Duitsland als bestemming. Sterker nog, veel Duitsers komen juist iedere zomer naar ons land toe om vakantie te vieren in bijvoorbeeld Scheveningen of Zandvoort. Maar ook in Duitsland zijn er 3 gebieden, met allemaal hun eigen charmes, waar je een strandvakantie kunt vieren.

De Duitse Wadden

Dichtbij huis: het Duitse waddengebied in de deelstaat Nedersaksen. Maak een mooie wandeling en op ga zoek naar Noordzeegarnalen, kokkels en strandkrabben. Of ga eilandhoppen, de veerdiensten brengen je van het ene naar het andere eiland. Vanuit Utrecht sta je in ongeveer 3,5 uur op één van de Duitse waddeneilanden. Woon je in het noorden van het land? Dan kun je er al in een uurtje zijn.

De stranden van Sleeswijk-Holstein

Iets verder naar het oosten vind je de deelstaat Sleeswijk-Holstein, ingeklemd tussen de Noordzee en de Oostzee. Dat zorgt voor indrukwekkende taferelen: de wind, eb en vloed bepalen hier voor een groot deel het leven. De golven komen tot wel 12 meter hoog, voor ze kapot slaan op de steile rotskust. Houd je van avontuur? Neem de boot naar het eilandje Helgoland, om deze omgeving op de meest indrukwekkende manier te ervaren. Vanaf Wilhelmshaven kun je de boot nemen, dit ligt op ongeveer 3,5 uur rijden vanuit Utrecht.

Witte stranden op Rügen

Ben je op zoek naar een strandvakantie met voldoende zonuren en waarvan je bruin terug komt? Dan is een vakantie naar Rügen iets voor jou. Dit eiland heeft 2.000 zonuren (Nederland heeft er zo’n 1.500) en ongeveer 60 kilometer aan prachtige stranden. Naast fraaie stranden vind je hier afwisselende natuur, met onder andere de krijtrotsen in Nationalpark Jasmund in het noorden en de bossen in het zuiden van het eiland. Rügen ligt op ongeveer 8 uur rijden vanuit Utrecht. Het eiland is compact, maar groot genoeg om je bijvoorbeeld 2 weken te vermaken.