Reizen,  Uitgaan

Groepsreizen in Azië worden steeds populairder

Vakantieliefhebbers die graag vertoeven in groep, kiezen vaak voor een groepsreis. Het is de ideale oplossing als je niet alleen op vakantie wilt gaan, of als je graag andere mensen leert kennen. Onder het zeer grote aanbod van groepsreizen is Azië een erg populaire bestemming. Het continent is dan ook ontzettend groot, waardoor er heel wat mogelijkheden zijn. Mensen die over een beperkt budget beschikken, kunnen kiezen voor een goedkope groepsrondreis. Goedkope rondreizen zijn namelijk ook beschikbaar voor diegenen die wat van Azië willen zien.

Goedkope rondreizen in Azië

Het aanbod van goedkope rondreizen in Azië is te groot om ze allemaal op te sommen. De meeste groepsrondreizen naar Azië gaan echter door in landen zoals: China, India, Singapore, Vietnam, Thailand, Indonesië, Sri Lanka, Nepal, Japan en de Filipijnen. Uiteraard zijn er nog andere landen in Azië waarnaar je een groepsreis kan boeken.

Groepsreis China

Het grotendeel van de mensen weet waar China gelegen is, in het oostelijke deel van Azië. De oppervlakte van China bedraagt iets minder dan 9,6 miljoen vierkante kilometer. Dit alleen kenmerkt al dat China heel wat te bieden heeft, want zo’n oppervlakte is niet niks. Daardoor ook wordt China gekenmerkt door een gediversifieerde cultuur. Of je nu de Jangtsekiang afvaart, de zijderoute volgt, of het unieke landschap van de provincie Guangxi verkent, het culturele aspect is de belangrijkste trekpleister van China.
Ook zijn er enkele standaard toeristische bezienswaardigheden die de meeste mensen kennen, zoals: de Chinese Muur, het Terracottaleger en de Verboden Stad in Peking. China is dus zonder twijfel zeer divers, waardoor een groepsreis China zeker mogelijk is. Reizigers die een rondreis maken in China, zullen verrast zijn wat dit land allemaal te bieden heeft. Als jij ook iemand bent die zich aangetrokken voelt tot de cultuur, de rijke geschiedenis, de architectuur en de politiek van een land, moet je zeker een groepsreis boeken naar China!

Steden, dorpen en mooie landschappen kenmerken China

In de Chinese vlaktes lijken de verschillende dorpen samen te smelten, terwijl de grote steden uitgestrekte gebieden zijn die een bruisend leven tonen. Aangezien het land zo groot is, zijn er verschillende regionale verschillen te zien. Daarentegen zijn er ook gewoontes die over heel China te vinden zijn, zoals de Chinese eetstokjes, Chinese tempels en de rode vlag. Ook is er een groot industrieel landschap te vinden, aangezien China één van ’s werelds grootste economieën bezit.

China bezoeken in de lente of de herfst

De lente en de herfst zijn de beste tijden om China te bezoeken. De temperaturen variëren er dan overdag van ongeveer 20° Celsius tot 30° Celsius. Wel moet je er rekening mee houden dat de nachten er dan koud en vochtig kunnen zijn.

Hongkong in China

Hong Kong is een populaire regio in China waar ook veel groepsreizen doorgaan. Hongkong betekent letterlijk “geurige haven”. Het is een eiland dat tegenover de provincie Guangdong van het Chinese vasteland ligt. Tot het jaar 1997 was deze bruisende metropool een Britse kolonie. Het gebied is verdeeld over 236 eilanden, waarvan Lantau het grootste en belangrijkste eiland is. Enkele trekpleisters die je er kan bezoeken, zijn het Hong Kong Disneyland Resort, de 552 meter hoge berg Victoria Peak met een adembenemend en schilderachtig uitzicht, en Ocean Park Hong Kong.
Als je op zoek gaat naar goedkope rondreizen in Azië, moet je dus zeker en vast een groepsreis China overwegen!