Reizen

Goedkoop vakantie boeken tips

Wil je op vakantie, maar wel goedkoop tickets boeken? Tickets kopen kan duur zijn, je betaalt snel al honderden euro’s als je op reis gaat. Tegenwoordig kun je op het internet eenvoudig vergelijken. Dat is een groot voordeel. Hieronder een aantal handige tips die je wellicht kunnen helpen.

Vergelijken

Vergelijken is de eerste tip wanneer het gaat om goedkoop tickets kopen. Inmiddels zijn er zoveel vergelijkingssites dat je soms de bomen door het bos niet ziet. Desondanks wel slim om te doen. Bezoek de websites van de vliegmaatschappijen of gebruik handige tools als Momondo, Skyscanner of Google Flight.

Blijf flexibel met de datum

Als je niet gebonden bent aan de een datum dan kun je vertrekken wanneer je wilt. Over het algemeen zijn tickets duurder in het hoogseizoen. Je zou dus later in het jaar op vakantie kunnen gaan. Ouders met kinderen zijn vaak minder flexibel omdat zij te maken hebben met schoolvakanties.

Andere luchthaven

Heb je er weleens gedacht om te vliegen vanaf een andere luchthaven? Stel dat je langs de Duitse grens woont, dan is Düsseldorf Airport een optie. Of wanneer je in het zuiden woont vergelijk de tickets als je vliegt vanaf Brussel. Het kan zich lonen om deze tip eens mee te nemen.

Datum

Heb je een voorkeur voor een dag? Kijk of je goedkoper kan vliegen als je een andere dag of week kiest.

Last minutes

Wanneer je nog geen exacte vakantieplannen hebt, is een Last minute een prima optie. Als je twijfelt of geen voorkeur hebt voor een bestemming boek dan een Last minute. Ideaal als je er gewoon tussenuit wilt. Dit wil niet zeggen dat het ook goedkoper is.

Bagage

Bij sommige vliegmaatschappijen betaal je extra voor je bagage. Neem alleen kleding mee die je denkt nodig te hebben. Vaak heb je recht op een bagage die je mag meenemen in de cabine. Voor korte vakanties van twee tot drie dagen heb je niet al te veel nodig.

Zo zijn er nog een aantal tips of weet je zelf ook een paar. Zoals reis- en annuleringsverzekeringen, heb je die nodig? Boek ruim op tijd als je zeker weet waar je naar toe wil en blijf vergelijken.

Vliegen met KLM Werelddeal Weken

De KLM Werelddeal Weken is een actie van KLM die ongeveer twee weken duurt. Tijdens deze periode krijg je korting naar verschillende bestemmingen. Wil je als eerste op de hoogte blijven, schrijf je in op de nieuwsbrief.