Life,  Trends,  Wonen

Geen groene vingers? Ga voor een kunstplant!

Het is een heuse woontrend tegenwoordig; in elk hoekje en en gaatje van je woning een groene vriend. De zogenaamde Urban Jungle! Helaas is het onderhouden van deze kamerplanten niet voor iedereen weggelegd. Misschien heb je wel geen groene vingers. Of krijgt jouw woonruimte niet genoeg zonlicht. Nou dan is er een oplossing voor je; kunstplanten! In deze blog leggen we je uit waarom of wanneer je het beste kunt kiezen voor een kunstplant in jouw huis.

Niet de juiste woonruimte

Een kunstplant is een goede optie als jouw kamerplanten het niet overleven in jouw woonruimte. Wat je er ook maar aan doet! In dat geval ligt het misschien niet aan jouw (niet zo) groene vingers maar aan de omstandigheden van jouw woonruimte. Veel kamerplanten hebben namelijk wel echt genoeg zonlicht nodig. Als je weinig of kleine ramen hebt, wordt het bijvoorbeeld al lastig voor een plant om voldoende te groeien. Soms kan het ook liggen aan de temperatuur van de kamer. Veel kamerplanten houden namelijk wel van warmte. Maar dan weer niet van de droge, vaak muffige warmte van radiatoren! Je hoort het al; kamerplanten kunnen best wel wat eisen stellen aan jouw woonruimte. Als jij hier helaas niet aan voldoet, zijn kunstplanten misschien wel wat voor jou. Deze planten blijven groen, in welke woonruimte je ze ook zet!

Duurzamere keuze

Naast dat kunstplanten dus makkelijk in onderhoud zijn, is het ook een duurzamere keuze. Je hoeft immers maar één keer een kunstplant te kopen. Als je er een beetje lief mee omgaat, gaat een kunstplant het hele leven mee! Dit is in tegenstelling tot levende kamerplanten, die toch eerder dood kunnen gaan. Dan koop je toch weer een nieuwe, om het anders groot wordende gat in de woonruimte op te vullen. Bij een kunstplant is dit dus niet het geval. Bovendien scheelt dit dus ook in je portemonnee! Kwalitatief goede kunstplanten zijn vaak wel iets duurder dan levende kamerplanten, maar je krijgt er dus zo veel meer voor terug!

Veilig voor huisdieren

Een ander voordeel van kunstplanten, is dat ze niet giftig zijn voor huisdieren. Levende kamerplanten willen nog wel eens giftige stoffen met zich meedragen waar jouw trouwe viervoeters niet zo goed tegen kunnen. Wanneer je een kat of hond in jouw huis hebt rondlopen, is een kunstplant dus zeker een goede keuze! Bovendien zijn de bladeren van een kunstplant niet zo breekbaar als die van een echte. Ideaal als jouw kat wel eens wil spelen met jouw planten!