Beauty

Ga jouw sinaasappelhuid te lijf

Een veel voorkomende klacht bij vrouwen

Veel vrouwen schamen zich voor hun huid. Ze hebben te maken met een huid waarin vetophopingen zichtbaar zijn. Daarnaast is de huid onregelmatig waardoor het dragen van een strakke broek of een rok niet echt aantrekkelijk is. Het is een klacht die veelvuldig voorkomt bij mensen met overgewicht maar ook bij vrouwen van middelbare leeftijd. Het goede nieuws van cellulite is dat er wat aan te doen valt. Dat kan met een anti cellulite apparaat.

Hoe ontstaat cellulite

Cellulitis is een aandoening die ontstaat door een ontsteking in het bindweefsel. Onder invloed van hormonen kunnen deze ontstekingen vanaf een middelbare leeftijd gemakkelijk ontstaan. Cellulite wordt vaak cellulitis genoemd. Dit zijn echter niet dezelfde aandoeningen. Cellulitis is een bacteriële infectie onder de huid, heel iets anders dus dan cellulite. Cellulitis ziet er bijna hetzelfde uit als cellulite. De huid is dan ook bobbelig. Het grootste verschil met cellulite is dat de huid er bij cellulitis rood uitziet en daarnaast vaak ook warm aanvoelt, terwijl cellulite gewoon koud aanvoelt.

Het is een aandoening die vooral voorkomt op de billen en dijen. Dat is de plek waar vetophopingen het snelste ontstaan aangezien hormonaal vet hier wordt opgeslagen. De laag met collageenbanden wordt zichtbaar waardoor een ontsierd effect ontstaat. Cellulite is een klacht die vooral uiterlijk voor problemen zorgt maar gelukkig kan er wat aan worden gedaan.

Een dure kliniek?

Wanneer je last hebt van cellulite is het uiteraard mogelijk dat je een afspraak maakt bij een dure kliniek of bij een schoonheidsspecialiste. Met een cellulite massage apparaat wordt er een bindweefsel massage gegeven waardoor je minder last hebt van cellulite. Met een aantal behandelingen krijgt je huid de oorspronkelijke vorm weer aardig terug maar de behandelingen blijven nodig omdat het probleem anders weer terug keert. Je zit dus vast aan redelijk kostbare behandelingen waarvoor je ook nog eens de deur uit moet.

Massage in je eigen omgeving

Gelukkig bestaat er ook een manier om cellulite te lijf te gaan in je eigen omgeving. Dat doe je onder andere door bij www.medicu.nl een massage apparaat aan te schaffen waarmee je deze sinaasappelhuid zelf kan herstellen. In de besloten omgeving van je eigen slaapkamer kan jij jouw huid de massage geven waardoor de vetophopingen zullen verdwijnen. Op deze manier houd jij het geld van de behandelingen in je zak en hoef je niet steeds een afspraak buitenshuis te maken.

Wat doet een anti cellulite apparaat

Een anti cellulite apparaat is meer dan gewoon een massage apparaat. Het is een toestel wat ervoor zorgt dat het bindweefsel wordt gestimuleerd. Als gevolg hiervan zullen de vetophopingen zich gelijkmatig verdelen over je lichaam waardoor de putten in je huid zullen verdwijnen. Verder vindt er een lymfedrainage plaats waardoor het bindweefsel wordt bevorderd in je huid. Doordat er een gelijkmatige vetlaag op je huid komt te liggen krijg je een zacht en aantrekkelijk lichaam. Een strakke broek of een kort rokje kunnen weer gewoon worden gedragen.

Ga voor comfort op jouw manier

Een anti cellulite apparaat kan je op meerdere manieren gebruiken en ze zijn er voor elk budget. Er zijn apparaten die met een stroomaansluiting werken waardoor je altijd in de buurt van een stopcontact moet zitten. Er zijn echter ook apparaten die draadloos werken. Ze werken met een oplader of op batterijen. Deze apparaten zijn gemakkelijker te gebruiken in bijvoorbeeld de badkamer of op een andere plek waar een stopcontact niet direct voor handen is.