Wonen

Ga de strijd aan tegen onkruid

Ga de strijd aan tegen onkruid

We zijn de winter uit en het is tijd voor het voorjaar! Er bloeit al van alles, van sneeuwklokjes tot narcissen; het is al een heel lentefeest. Minder welkome gasten zijn het onkruid dat tussen de tegels omhoog komt. Gelukkig hebben wij de juiste onkruidbestrijding voor elke klus!

Voor elke taak een onkruidverdelger

Voor elk soort tuin hebben we een gepaste onkruidbestrijding. Trek bijvoorbeeld het onkruid tussen de tegels weg met een onkruidborstel, of verbrand ze tot er niks meer van over is met de onkruidbranders. Ook is het mogelijk om het onkruid te besproeien met een onkruidsproeier. Wat mensen ook willen, we hebben een divers aanbod!

Onkruidborstels

Onkruidborstels zijn handige apparaten die het onkruid zo tussen de tegels vandaan halen. De borstels zijn makkelijk te vervangen wanneer ze versleten zijn, of om een ander type borstel te gebruiken.

Zo hebben we nylon en metalen borstels. De metalen borstels zijn extra stevig waardoor ze grote klussen goed aankunnen. Maar omdat ze zo stevig zijn, zijn ze minder geschikt voor zachtere steensoorten. Daarvoor is een nylon borstel een betere keuze.

Onkruidbranders

Onkruidbranders zijn makkelijk in gebruik: richt ze op het onkruid, verhit ze ongeveer 5 seconden, en ga verder met de rest van de tuin.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het niet nodig het onkruid volledig weg te branden. Door de plant te verhitten zullen de wortels na een paar dagen afsterven.

Bij heel hardnekkig onkruid is het soms nodig dit een paar keer te herhalen.

Onkruidsproeiers

Deze lichte onkruidsproeiers zijn makkelijk door de hele tuin mee te nemen om elk stukje onkruid te kunnen besproeien. De Backpack Sprayer draag je handig op je rug, de Trolleysprayer heeft wielen om deze snel te kunnen verplaatsen. 

12 V DRUKSPUIT 20 L OP ACCU

Deze regelbare Hyundai drukspuit is eenvoudig op de rug te dragen en geschikt voor de gebruikelijke gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, pestciden, ondooimiddelen en reinigingsmiddelen. De drukspuit pompt automatisch de vloeistof waardoor je enkel nog het handvat in hoeft te knijpen. De rugsproeier werkt op een uitneembare lithiumbatterij die je kunt opladen met de meegeleverde
oplader. De drukspuit is voorzien van comfortabele schouderriemen. De status van de batterij is afleesbaar op de Voltmeter. De druk op de sproeier is regelbaar. Ook is de lans telescopisch instelbaar tot 100 cm. Op de RVS lans zit een (verwisselbare) regelbare sproeikop gemonteerd.

Klik hier voor dit buitenkansje