Wonen

Energielabel Den haag

Energielabel Den Haag

Woont u in Den Haag in en gaat u uw huis verkopen of een nieuw huis kopen? Dan krijgt u te maken met een energielabel. Energiek legt u graag uit wat een energielabel is, waarom dit label nodig is en hoe u deze kan aanvragen. Direct een Energielabel aanvragen in Den Haag?

 

Wat is een energielabel? 

Het energielabel geeft de energiezuinigheid en duurzaamheid van een woning aan. U krijgt het label van de energieadviseur die de kenmerken van uw woning in Den Haag heeft opgenomen. Er is een schaal van A++++ tot en met G om aan te geven hoe energiezuinig de woning is. Bij het verkoop of verhuur van woningen zijn de eigenaren verplicht om een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. Dit geldt ook wanneer eigenaren een nieuwe woning laten bouwen in Den Haag. Het label geeft onder andere inzicht in de energiezuinigheid, de zuinigheid van installaties in de woning en de isolatiewaarde. Hierdoor wordt de woningeigenaar zich veel bewuster van het energieverbruik. Daarnaast leert hij ook meer over hoe hij de woning duurzamer kan laten functioneren. Bijvoorbeeld door het minder gebruiken van warm water, minder stoken of minder apparaten gebruiken.

 

Waarom is een energielabel nodig?

Door middel van een energielabel kunnen kopers en huurders eenvoudig en snel zien of een woning energiezuinig is of niet. Dit is erg handig om in één opslag te kunnen zien, want de keuze voor een energiezuinige woning heeft meestal meer voordelen dan de keuze voor een onzuinige woning. Zoals meer wooncomfort en minder CO2 uitstoot, wat weer meewerkt aan het milieu. Daarnaast geeft het energielabel de kopers en huurders een indicatie van energierekening, wat prettig is om van tevoren te weten. Ook kan een groen energielabel de verkoop of verhuur van een huis in Den Haag versnellen.

 

Hoe kunt u een energielabel aanvragen?

Bij Energiek kunt u gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor uw woning in Den Haag. Via onze website kunt u uw aanvraag indienen. Wij zullen dan binnen 48 uur contact met u opnemen over de mogelijkheden en prijzen. De afspraak zal binnen 2 weken worden gemaakt en er zal een gekwalificeerde adviseur bij u langskomen. Regel snel en effectief uw energielabel via Energiek.